PKK Şırnak'ta vatandaşları rehin aldı

Şırnak'ta sokağa çıkma yasağının ilan edildiği bölgeleri terk etmek isteyen vatandaşlar örgütün saldırısına uğruyor. PKK bugün evlerinden ayrılmak isteyenlere ateş açtı.

Google Haberlere Abone ol
PKK Şırnak'ta vatandaşları rehin aldı

Şırnak'ta Valilik tarafından açıklanan bugün saat 23.00'te sokağa çıkma yasağı ilanından sonra evlerini terk etmek isteyen vatandaşa, PKK'lı teröristler izin vermeyip ateş açtı. Açılan ateşte bir vatandaş yaralandı.

Örgüt mensuplarının vatandaşların araçlarına el koyduğu araç sayısının ise 9 olduğu öğrenildi.
Valilik tarafından saat 23.00'te sokağa çıkma yasağının ilanından sonra evlerini terk eden vatandaşlara, PKK'lı teröristler izin vermeyerek üzerlerine ateş açtı. Açılan ateşte C.D. (43) yaralandı.

Sokağa çıkma ilan saatinin belli olmasından sonra 63 bin nüfuslu Şırnak kent merkezindeki halk evlerini terk etmeye başladı. Son üç gündür evlerini terk eden vatandaşlar çevre illere ve köylere yerleşti. Ev bulamayan vatandaşların bir kısmının Şırnak'ın çıkışında çadır kurduğu görüldü. Akşam saatlerinde Gazi Paşa Mahallesi'nden Ömer Kabak Meydanı'na inen silahlı PKK mensupları yolu trafiğe kapattı. Şehri terk etmek isteyen vatandaşlara engel olan PKK'lılar, vatandaşların araçlarına el koydu. Üç aracı sahiplerinin gözleri önünde yakan teröristler, barikatı aşıp durmayan C.D. (43) yönetimindeki araca arkadan ateş açtı.

Aracı taranan C.D., sırtından kurşun isabet etmesine rağmen yaralı halde aracını Şırnak Devlet Hastanesi'ne kadar sürdü. Devlet hastanesinde tedavisine başlanan ve ameliyata alınan C.D.'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Aracına el konulan vatandaşlardan M.K. ise, PKK'lılara tepki göstererek şöyle dedi:
“Arkadaşımdan emanet aldığım araçla çocuklarımı evden alacaktım. Örgüt mensubu araca el koydu ve gözümün önünde ateşe verdi. Ne yapacağımı bilemiyorum” dedi.

Yorumlar