PKK Şırnak'ta köşeye sıkıştırıldı

Şırnak'ta çukur kazarak barikatlar kuran PKK, operasyonlarla birlikte şehrin üç mahallesinde köşeye sıkıştırıldı

Google Haberlere Abone ol
PKK Şırnak'ta köşeye sıkıştırıldı
Çukurlar kazılarak barikatlar kurulan Şırnak’ta operasyonlarda sona doğru geliniyor. Çatışmaları şehrin içine taşıyan teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla 14 Mart’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle birlikte başlayan “Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu”nda önemli bir ilerleme kaydedildi. Örgüt mensupları şehrin üç mahallesinde kıstırıldı. 

Asker, polis ve korucuların katıldığı operasyon, PKK’lılar tarafından kurulan tuzaklara karşı duyarlı bir şekilde ilerlerken, kent merkezin yüzde 65’inin temizlendiği, Yeşilyurt, Gazipaşa, Cumhuriyet ve Dicle Mahallelerinin teröristlerden tamamen arındırıldığı belirtildi.

Söz konusu mahallelerin temizlenmesiyle operasyon İsmetpaşa, Yeni ve Bahçelievler Mahallelerinde yoğunlaştırıldı. Güvenlik güçleri, burada köşeye sıkıştırdıkları teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için dört koldan ilerleyişini sürdürüyor. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında zaman zaman şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Öte yandan, kentet devam eden operasyonlarda, 258 PKK’lı etkisiz hale getirildi, 2 bin 650 evde arama yapıldı, 150 barikatın kaldırıldı, 25 çukurun kapatıldı ve 760 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Yorumlar