PKK'nın Nusaybin-Suriye tünel hattı yarıda kaldı

Nusaybin'de iyice köşeye sıkışan PKK'lılar tünel kazarak Suriye'ye kaçmaya çalıştı; ancak çatışmaların şiddetlenmesi üzerine tünel yarıda kaldı

Google Haberlere Abone ol
PKK'nın Nusaybin-Suriye tünel hattı yarıda kaldı
Mardin Nusaybin'de çukur ve barikat eylemlerine yönelik operasyonlar aralıksız bir şekilde devam ederken, operasyon sırasında ilginç bir detay ortaya çıktı. İlçede iyice köşeye sıkışan PKK'lılar tünel kazarak Suriye'ye kaçmaya çalıştı; ancak güvenlik güçlerinin bastırması üzerine tünel yarıda kaldı, örgüt mensupları başka bir tarafa kaçtı. Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca yürütülen "Atmaca-7 Operasyonu" kapsamında şimdiye kadar 300'den fazla teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçlerinin ilçedeki çemberi daraltmasıyla bölücü terör örgütü üyeleri iyice köşeye sıkıştı. Güvenlik güçleri, Zeynelabidin Mahallesi'ndeki bir evin bodrumundan başlayan ve teröristlerin ilçeyi terk etmek için kullanmayı planladıkları tüneli ortaya çıkardı. Suriye sınırına ulaşmak için kazılmaya başlanan tünelde, yoğunlaşan operasyon dolayısıyla ancak 20 metre ilerlenebildi. İlçede bulunan dağ kadrosundaki teröristlerin Kandil'den gelen talimat doğrultusunda tüneli kullanarak Nusaybin'den kaçmalarının planlandığı belirlendi. Daha önce ilçeden Suriye'ye kaçmaya çalışan 18 teröristin güvenlik güçlerince Mezarlık bölgesinde etkisiz hale getirilmesi ve sınırda alınan yoğun tedbirler nedeniyle teröristlerin bu yöntemi kullanmaya çalıştıkları tespit edildi.



ÇIKARDIKLARI HAFRİYATI GİZLEDİLER

İki katlı evin bodrumundan başlayan tünel, 2,5 metrelik derinliğiyle dikkati çekti. Teröristler, tünel kazısı sırasında çıkan hafriyatı çuvallarla evde sakladı. Hafriyatın bir bölümü ise evin bir odasına döküldü. Bölücü terör örgütü üyeleri, bu sayede tünelin yerinin belli olmamasını hedefledi.
Tünel kazısı sürerken evin üst katlarında ise teröristlerce çeşitli önlemlerin alındığı tespit edildi. Evin dış cephesine bakan duvarlarda küçük mazgallar açan teröristler, buralardan güvenlik güçlerine ateş açmayı planladı. Evin yakınlarına tuzaklanan patlayıcılar da güvenlik güçlerince imha edildi. Söz konusu tünel, güvenlik güçlerince kullanılamaz hale getirildi.



DEMİR KAPAKLA GİZLENMEYE ÇALIŞILDI

Öte yandan, ilçedeki aramalarını sürdüren güvenlik güçleri, başka bir evde üzerine demir kapak örtülerek gizlenmeye çalışılan sığınak tespit etti.

Teröristlerce iki bölüme ayrılan sığınakta çok miktarda gıda malzemesinin yanı sıra el yapımı patlayıcılarda kullanılan malzemelerle telsiz şarj cihazı, ağrı kesici ilaçlar, medikal bantlar, silah temizleme ve silah bakım spreyleri ele geçirildi.



ŞEHİT ASTSUBAY MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Öte yandan, Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda yaralanarak kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Adil Yurtoğlu, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

29 yaşındaki şehidin cenazesi, memleketi Ankara'nın Çamlıdere ilçesine getirildi.
Merkez Camisi'nde düzenlenen törene Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak, AK Parti Ankara Milletvekilleri Haluk İpek ve Emrullah İşler, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, şehidin babası Nurettin, annesi Sabriye, kardeşleri Sebahat, Hilal ve Cafer Yurtoğlu, askeri personel ile vatandaşlar katıldı.
Şehidin 8 yaşındaki kardeşi Cafer Yurtoğlu, giydiği asker kıyafetleriyle ağabeyinin tabutu başında bir süre bekledi.

Oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu başında gözyaşı döken anne Sabriye Yurtoğlu, evladının fotoğrafını öptü. Anne Yurtoğlu, "Yavrum, sana hiç kıyamam ben. Nasıl dayanayım bu acıya?" diyerek feryat etti.

Askeri personel tarafından güçlükle teskin edilen baba Nurettin Yurtoğlu ise oğlunun tabutuna sarılarak, "Sen devletini, milletini seven birisiydin yavrum. Oğlum cennete gidiyor, Allah'ım seni cennetine alsın." dedi. Baba Yurtoğlu, yanında bulunanlara "Şehitlerin arkasından gözyaşı dökülmez, ağlamayın." diye seslendi.

KOLTUK DEĞNEKLERİYLE CENAZEYE KATILDILAR

Törene Yurtoğlu ile Kayseri'deki 1. Komando Tugay Komutanlığında birlikte görev yapan ve Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda yaralanan Uzman Çavuş Yunus Taşkın da katıldı. Koltuk değnekleriyle baba Yurtoğlu'nun yanına gelen Taşkın, uzun süre gözyaşı döktü. Taşkın'ı, Sur'da beraber görev yaptığı silah arkadaşları teselli etmeye çalıştı.

Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Yurtoğlu'nun Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzlarında cenaze nakil aracına götürüldü. Yurtoğlu'nun naaşı, daha sonra ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Şehit Yurtoğlu'nun Kayseri'deki 1. Komando Tugay Komutanlığında görev yaptığı, geçici görevle terör operasyonları için Sur'a gönderildiği, Sur'daki operasyonların tamamlanmasının ardından Nusaybin'de görevlendirildiği öğrenildi.

Yurtoğlu'nun arkadaşlarına, şehit olmak istediğini söylediği ve cenazesinin defnedileceği yeri gösterdiği belirtildi.

Yorumlar