PKK'lılar havadan karadan çembere alındı

Diyarbakır, Muş ve Bingöl üçgenindeki PKK yapılanması dört koldan çembere alındı

Google Haberlere Abone ol
PKK'lılar havadan karadan çembere alındı
PKK'nın şehir yapılanmasına vurulan ağır darbelerden sonra kırsalda da büyük operasyonlar başlatıldı. Özellikle bombalı araçların üretildiği Lice kırsalının da içinde bulunduğu Diyarbakır, Bingöl ve Muş üçgenindeki PKK hedefleri havadan karadan çembere alındı. Bu kapsamda bölge içinde kalan Diyarbakır'ın beş ilçesinde, Bingöl'ün Genç ilçesinin bölgede kalan köyleri ve Muş'un bölgede kalan kesimlerinde sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte havadan karadan operasyonlar başladı. Operasyonların en yoğun devam ettiği Kulp-Muş yolu ise barikatlarla kapatıldı. Kapatılan yolun bomba yüklü araçlar için kullanıldığı belirtiliyor. 



Muş Valiliğince sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Kayalısu köyü kırsalında terör örgütüPKK'ya yönelik operasyon başlatıldı. Muş-Diyarbakır Kulp yolu ise demir bloklarla tamamen ulaşıma kapatıldı. Terörist tehdidi ve saldırılarından korunma amacıyla yüksek tepelere askeri birlikler yerleştirildi.

Alınan bilgiye göre, valiliğin, "5442 sayılı İl İdaresi Kanunu gereğince, merkeze bağlı Kayalısu köyünde, Örtülü, Buğdaylı, Yılmaz, Dalakulig, Yıldızlı, Büyükler, Malaali, Breş, Licik ve Geliyahacike mahallelerinde, 22 Haziran'da 00.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiği" duyurusunun ardından teröristlere yönelik hava destekli operasyona başlandı.



Çok sayıda zırhlı aracın sevk edildiği bölgede operasyonlara geçici köy korucuları da destek veriyor. Valilik, operasyonun yürütüleceği bölgelerde sivillerin zarar görmemesi için söz konusu yasağa uyulmasının halkın can ve mal güvenliği yönünden önem arz ettiğini duyurmuştu.
Bu arada, güvenlik önlemleri kapsamında araç trafiğine kapatılan Muş-Diyarbakır-Kulp karayoluna demir bloklar yerleştirildi. 


Terörist tehdidi ve saldırılarından korunma amacıyla yüksek tepelere ise askeri birlikler yerleştirildi.
Öte yandan Muş ve Diyarbakır’dan gelen vatandaşlar ise yolun ulaşıma kapatılması nedeniyle araçlarıyla tekrar geldikleri yönlere geri dönmek zorunda kaldılar.

BİNGÖL'ÜN ÜÇGENDE KALAN KÖYLERİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı 7 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Valilikten yapılan açıklamada, Genç ilçesi güneyi dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede teröristler tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek amacıyla Şehitköy, Yazkonağı, Yolaçtı, Büyükçağ ve Yayla köyleri arasında kalan bölgede operasyon düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Operasyon icra edilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince belirtilen bölgelerde, Genç İlçesine bağlı Yayla, Şehitköy, Yeniyazı, Bulgurluk, Yolaçtı, Büyükçağ ve Yazkonağı köyleri ve bağlı mahallelerinde sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 23 Haziran Perşembe günü saat 09.00’dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelere giriş çıkışlar ile sokağa çıkmak yasaklanmıştır."

Söz konusu yasağa vatandaşların uymasının kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz ettiği kaydedilen açıklamada, yasağın bitiş süresinin ayrıca duyurulacağı kaydedildi.

Valilik, daha önce de Sağgöze ve Geyikdere köylerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurmuştu.

 

Yorumlar