Otomobil fabrikasındaki kavga

Bölüm şefinin ölümüne sebep olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan sanığa 5 yıl hapis cezası verildi

Google Haberlere Abone ol
Otomobil fabrikasındaki kavga
Bursa'da otomobil fabrikasında çıkan kavgada, aldığı darbenin ardından düşüp başını yere çarpan bölüm şefinin ölümüne sebep olduğu iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Fatih Aytemur (23), maktul Nihat Sevinç'in (34) yakınları ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada maktulün yakınlarına başsağlığı dileyen sanık, savunmasında şunları söyledi:

"İnancım gereği sakal bırakıyorum. Fabrikada, benden başka çeşitli amaçlarla sakal bırakanlar var. Kimse, kimseye karışmıyor. Ölen şahıs, 3 ay önce bulunduğumuz bölüme şef olarak atandı. 'Seninle görüşeceğiz, sakallarını kes.' diyerek benimle uğraşıyordu. Ben de sakalımı kesmeyeceğimi söyledim. Olay günü yine sakalımı kesmemi söyledi. Ben de 'Benimle uğraşmayı bırak, seni şikayet ederim.' dedim. Bunun üzerine sinirlendi, küfretti. Kolumdan tutup, yan taraftaki küçük bölmeye itti. Kendisi benden iridir. Boğuşmaya başladık, bir yumruk vurdum, geri geri gitti.
Parça koyduğumuz arabaya çarptı. Ben ardından yanına gittim. Ayıltmak için 1-2 defa yüzüne vurdum. Ondan sonra oradan ayrılarak bir şahsa fabrikanın ambulansını aramasını söyledim. Ardından tekrar gelerek ilk yardım yaptım. Soranlara ise olayı anlattım. Hiçbir yere kaçmadım. Öldürme amacım yoktur."

Duruşmada dinlenen tanıklar da Sevinç ile Aytemur'un sakal kesme meselesinden tartıştıklarını anlattı.

Mütalaasını sunan savcı, sanığın üzerine isnat edilen suçu, inancı dolayısıyla sakal bıraktığı için kendisiyle alay eden maktulden kaynaklanan haksız tahrik altında işlediğini ve suçun yaralama kastıyla işlendiğini belirterek, TCK'nın ilgili maddesine göre cezalandırılmasını talep etti.

Aytemur, son sözünde, "Bu olaydan dolayı üzgünüm, karşı tarafın söylediği gibi öldürme kastım yoktur, olsaydı zaten ilk tartıştığımız gün bunu yapardım, inancıma göre insan öldürmek büyük günahtır." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, toplanan deliller sonucunda sanık Aytemur'a, suçun işleniş biçimine göre takdiren 8 yıl hapis cezası verdi. Heyet, Aytemur'un eylemini haksız tahrik altında işlediği anlaşıldığından cezayı önce 6 yıla, duruşmalardaki iyi halinden dolayı da 5 yıla indirdi.

Cezaevinde kaldığı süreyi göz önünde bulunduran heyet, sanığın tahliyesine karar verdi. Cezanın Yargıtay tarafından onanması halinde sanık yeniden cezaevine girecek.

Bursa'da 24 Mayıs'ta otomobil fabrikasında bölüm şefi olarak çalışan Nihat Sevinç ile aynı bölümde işçi Fatih Aytemur arasında kavga çıkmış, yere düşerek başını çarpan Sevinç, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yaklaşık bir hafta sonra ölmüştü.

Yorumlar