Orgeneral Akar Şırnak'ta konuştu: Devlet kararlı!

Genelkurmay Başkanı Akar, çatışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği Şırnak'a gitti. Akar, burada yaptığı konuşmada, devletin kararlılığına vurgu yaptı

Google Haberlere Abone ol
Orgeneral Akar Şırnak'ta konuştu: Devlet kararlı!
PKK'nın çukur ve barikat eylemlerine karşı operasyonların devam ettiği Şırnak'ta yoğun çatışmalar yaşanırken; bugün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, buradaki birlikleri ziyaret etti. Şırnak Havaalanı'na gelen Akar ve beraberindekileri, Şırnak Valisi Ali  İhsan Su,Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ve 23.  Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar karşıladı.
 
Daha sonra askeri helikopterle kent merkezindeki Çakırsöğüt 1.  Jandarma Komando Tugay Komutanlığına geçen Orgeneral Akar, operasyonun  yönetildiği kriz merkezini ziyaret etti. 
Operasyonla ilgili 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali  Osman Gürcan'dan bilgi alan Orgeneral Akar, tüm kuvvetlerin belirli program  dahilinde operasyonu büyük kararlılıkla sürdürdüğünü söyledi.


 
Terör operasyonlarının büyük bir başarıyla devam ettiğini vurgulayan  Orgeneral Akar, şunları kaydetti: "Vatan topraklarının bütünlük ve güvenliğinin teminatı Türk Silahlı  Kuvvetleri, terörün her türlüsü ile kararlılıkla mücadeleye devam ediyor. Çok  şükür, bugüne kadar büyük bir başarı sağladık, bütün kalbimizle sizlere  inanıyoruz. İnşallah en az zayiatla, mümkünse sıfır zayiatla buradaki  operasyonların bir an önce tamamlanması, daha sonra kırsalda yapılacak  faaliyetlerle de terörün kökünün tamamen kazınması sağlanacak. Ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden bu unsurların tamamen  gündemden çıkması en samimi dileğimiz."

BİRLİK BERABERLİK MESAJLARI
 
Daha sonra operasyonda görevli askerlerle öğle yemeği yiyen Orgeneral  Akar, yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Operasyonlarda görev alan herkesin üstün çaba gösterdiğini anlatan  Orgeneral Akar, "Burada kutsal bir görev yerine getiriyorsunuz. Kimi arkadaşımız  kan döküyor, kimi arkadaşımız ter döküyor, kimi arkadaşımız kafa yoruyor. Devlet,  askeriyle, polisiyle, korucusuyla, siviliyle bir bütün. Önemli olan ülkemizin,  devletimizin, birliği, beraberliği ve bütünlüğü, amacımız bu." ifadelerini  kullandı.


 
Orgeneral Akar, içinde bulunulan ortamda herkesin elini taşın altına  koyduğuna dikkati çekerek, Cizre, Silopi, Sur, İdil ve Yüksekova'da  operasyonların büyük kahramanlık ve fedakarlıkların ardından başarıyla  sonuçlandığını söyledi.
 
 "Bu başarınız milletimizin bizlere olan saygısını daha da geliştirdi"  diyen Orgeneral Akar, sözlerini şöyle tamamladı: "Aynı azim ve kararlılıkla şimdi Şırnak'ta ve Nusaybin'de operasyonlar  sürüyor. Devlet, son derece kararlı, hiç kimsenin şüphesi olmasın. Teröristlerin  tamamı etkisiz hale getirilene kadar bu mücadele devam edecek. Bunun başka çaresi  yok, bu terör bitecek. Ülkemiz gerçek anlamda huzura, rahata kavuşacak. Etnik ve  mezhep ayrımı yapmayan Türk Silahlı Kuvvetleri, tüm vatandaşların güven içinde  yaşaması için görev yapıyor. Meskun mahal harekatının doğasından kaynaklanan  zorluklara rağmen emniyet mensupları ve korucularımız ile birlikte yürüttüğümüz  mücadelede sivil zayiat olmaması için büyük bir dikkat ve hassasiyet  gösteriyoruz. Bayrak, toprak ve vatan uğrunda mücadele ederken şehit ya da gazi olan  arkadaşlarımızı minnetle anıyorum."

Orgeneral Akar ve beraberindekiler, daha sonra Silopi ve Cizre  ilçelerini ziyaret etti.

Yorumlar