Ordu'nun dereleri taştı, Perşembe'yi sel aldı! FOTO

Şiddetli yağış nedeniyle Fatsa, Perşembe, Gürgentepe ve Çatalpınar ilçelerinde meydana gelen sel ve heyelanda yaklaşık 10 ev ile bazı köprüler yıkıldı

Google Haberlere Abone ol
Ordu'nun dereleri taştı, Perşembe'yi sel aldı! FOTO
Ordu'nun Fatsa, Perşembe, Gürgentepe ve Çatalpınar ilçelerinde şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen sel ve heyelanda yaklaşık 10 ev ile bazı köprüler yıkıldı.

İl genelinde gece başlayan yağmur, etkisini giderek artırdı. Karadeniz Sahil Yolu'nun Trabzon istikameti, Fatsa ilçesinin Bolaman Mahallesi mevkisindeki toprak kayması yüzünden trafiğe kapandı. Karayolları ekipleri, yolun açılması için çalışma başlattı.




İlçedeki organize sanayi bölgesinde birçok iş yerini su bastı, araçlar suyun içinde kaldı.
Yağış yüzünden Perşembe ilçesine geçişi sağlayan köprü de yıkıldı, Akçaova Deresi'nde su seviyesinin yükselmesinin ardından mevsimlik tarım işçileri bölgeden uzaklaştırıldı.
Gürgentepe ve Çatalpınar ilçelerinde de mahalle yollarında heyelan meydana geldi.



"HAYATİ TEHLİKE YOK"

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa ilçesinde incelemelerde bulundu.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok büyük bir sel felaketiyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Metrekareye 300 kilogram yağış düştüğü bilgisini aldıklarını belirten Yılmaz, 16 bölgede heyelanlar meydana geldiğini anlattı.

Yılmaz, selin bölgede ciddi hasara yol açtığını ifade ederek, "Karadeniz Sahil Yolu'ndaki Nefise Akçelik Tüneli çıkışında heyelan nedeniyle yol trafiğe kapandı. Aynı zamanda Perşembe ilçemize ulaşımı sağlayan büyük köprümüz yıkıldı." dedi.

Bölgedeki hasarı ivedilikle tespit etmeye gayret gösterdiklerini vurgulayan Yılmaz, "Özellikle Fatsa ilçemizin iç kesimlerinde çok ciddi hasar var. Bölgede 12-13 kişilik heyetin mahsur kalma durumu vardı. Onlar biraz önce kurtarıldı. Sahil güvenlik ve Genelkurmay Başkanlığından helikopter istemiştik. Gerek kalmayınca helikopteri geri gönderdik. Şu anda hayati tehlike oluşturacak bir durum yok." bilgisini paylaştı.

Yılmaz, yıkılan ev olup olmadığı yönündeki soru üzerine, "Şu anda bize intikal eden, 10'a yakın yıkılan ev var. Onları birebir yerinde tespit edip gerekli yardımları yapacağız." yanıtını verdi.
Öte yandan, Fatsa ve Perşembe ilçelerinde şiddetli yağış devam ediyor.

BAKAN KURTULMUŞ OLAY YERİNDE

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu'daki sel ve heyelan nedeniyle oluşan hasar ve maddi kayıpların, mağdur olan vatandaşların zararlarının giderilmesi konusunda hükümet olarak gerekli katkıları sağlayacaklarını bildirdi.

Kurtulmuş, Ordu'nun Fatsa, Perşembe, Altınordu, Gürgentepe ve Çatalpınar ilçelerinde şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen sel ve heyelana ilişkin, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’dan telefonla bilgi aldı.

Kurtulmuş, Balkanlıoğlu ve Yılmaz ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, bayram günü meydana gelen olaydan duyduğu üzüntüyü ifade ederek, geçmiş olsun temennisinde bulundu.
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, sel nedeniyle meydana gelen maddi kaybın tespit edilmesi için çalışmaların aralıksız sürdürülmesini ve afetzedelerin zararlarının karşılanması konusunda çalışmalara ara verilmeden başlanılmasını istedi.



Kurtulmuş'un, son yılların en büyük yağışının neden olduğu yaraların sarılacağını, mağdur ailelerin zararlarının giderilmesi konusunda da hükümet olarak gerekli her türlü katkıyı sağlayacaklarını, yıkılan köprülerin ve yolların hızla yeniden yapılacağını, afetten etkilenen vatandaşların tüm mağduriyetlerinin giderileceğini açıkladı.

Ayrıca, Vali Balkanlıoğlu başkanlığında oluşturulan kriz merkezine ulaşan gelişmeler konusunda Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un da bilgilendirildiği kaydedildi.

Yorumlar