Öğrencilerden 15 Temmuz şehit aileleri için kampanya

Şirinevler Ulu Cami Yaz Kur'an Kursu öğrencileri, 15 Temmuz'da darbe girişiminde şehit olanların aileleri için yardım kampanyası düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilerden 15 Temmuz şehit aileleri için kampanya
Şirinevler Ulu Cami Yaz Kur'an Kursu öğrencilerinin 15 Temmuz'da darbe girişiminde şehit olanların aileleri için düzenlediği kampanya kapsamında Şirinevler Ulu Camisi'nde 3 bin 50 lira ve 2 çeyrek altın yardım toplandı.

Şirinevler Ulu Cami İmam Hatibi İbrahim Erdöl, kampanyayla ilgili olarak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz Kur'an kursu derslerinin yaklaşık bin 800 öğrencinin katılımıyla devam ettiğini söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini durdurmak için şehit olanların ailelerine yardım etmek için yardım kampanyası düzenlediklerini ifade eden Erdöl, şöyle devam etti:
''Bir öğrencimiz bize gelip 'hocam ben sünnetteki küçük altınımı getirip 15 Temmuz'da şehit olan kardeşlerimizin ailelerine yardım etmek istiyorum' dedi. Biz de duygulandık bu bağlamda karar aldık ve yardım kampanyası başlattık. Öğrencilerim 15 Temmuz'da fedakarlık yapan şehit aileleri için onlarla dayanışma içinde olmak ve moral vermek amacıyla sandıklara harçlıklarını, kumbaralarındaki paraları atacaklar. Biz de başbakanlık talimatı gereğince bizlere sunulan Ziraat Bankası hesabına yatıracağız.''

Yardımın başlama fikrini veren Akif Alp ise 15 Temmuz'da şehit olan kişilerin ailelerine yardımda bulunmak istediğini dile getirerek, ''Evimden bana sünnetimde takılan çeyrek altını getirdim. Bu çeyrek altın da hocalarımız sayesinde 15 Temmuz'da şehit olan ailelerin yakınlarına gönderilecek. Onlara yardımda bulunacağız.'' dedi.

Osman Alp de böyle bir kampanya yaptıklarını için çok mutlu olduklarını ifade etti.

Yorumlar