Nusaybin'de şehit sayısı 5'e yükseldi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda bugün bir polis ile 4 asker şehit düştü

Google Haberlere Abone ol
Nusaybin'de şehit sayısı 5'e yükseldi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda 4 asker şehit düştü. Sabah saatlerinde de bir polis memuru şehit düştmüştü. 

Alınan bilgiye göre, ilçede ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, tuzaklanan patlayıcıların imhası, açılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan müşterek operasyon sürüyor.

Güvenlik güçlerince Dicle Mahallesi'nde arama tarama faaliyeti sürdürülürken, teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

Patlamada bir polis memuru ağır yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı polis, müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

ŞEHİTLERİN EVİNDE YAS

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Emre Tunca'nın memleketi Ankara'nın Çubuk ilçesindeki evine acı haber ulaştı.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Durmuş Kıran, Belediye Başkan Vekili Alaaddin Bezci, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Demiraslan ve İlçe Müftüsü Bilal Kara, 26 yaşındaki şehidin Çubuk ilçesindeki evine giderek, baba Bahtiyar ile anne Saniye Tunca'ya acı haberi verdi.

Türk bayrakları asılan şehidin evine, akrabaları, yakınları ve vatandaşlar taziyeye geliyor.

Bir yıllık nişanlı olduğu öğrenilen şehidin, Ağrı'nın Patnos ilçesinden Nusaybin'e geçici görevle gittiği belirtildi.

Kaymakam Şahin, yaptığı konuşmada, yine yüreklerinin yandığını belirterek, "Çubukumuzun son 30 yıllık süreçte 62'inci şehidi. Allah sabırlar versin ailesine, yakınlarına ve milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Şehit Tunca'nın cenazesinin yarın Mardin'deki törenin ardından uçakla Esenboğa Havaimanına, buradan da Çubuk'a getirilerek, ikindi namazının ardından toprağa verileceği ifade edildi.

Yorumlar