Nusaybin'de kaçmaya çalışan 18 PKK'lı öldürüldü

Nusaybin'den kaçarak Suriye'ye geçmeye çalışan 18 PKK'lı vurularak öldürüldü

Google Haberlere Abone ol
Nusaybin'de kaçmaya çalışan 18 PKK'lı öldürüldü

Mardin'in Nusaybin ilçesi kırsalından Suriye'ye kaçmaya çalışan, aralarında terör örgütü PKK'nın 2 elebaşısının da bulunduğu 18 terörist silahlarıyla etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü elebaşılarından Cemil Bayık'ın, il ve ilçelerdeki teröristlere kırsala çekilme, il ve ilçeleri de YPS'ye bırakmaları yönünde telsizden verdiği talimatın ardından örgütün dağ kadrosunda yer aldıkları belirlenen 18 terörist, Nusaybin'den Kamışlı'ya kaçmaya çalışırken Mezarlık bölgesinde güvenlik güçlerince fark edildi.

Örgüt mensuplarının, güvenlik güçlerinin teslim olmaları yönündeki çağrısına uymayarak ateşle karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada aralarında örgütün 2 elebaşısının da bulunduğu 18 terörist etkisiz hale getirildi.

Teröristlerden 15 kalaşnikof, 2 M-16 tipi piyade tüfeği, 3 RPG-7 roketatar, 2 Glock marka tabanca, gece görüş dürbünleri ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

M-16 piyade tüfekleri ile Glock marka tabancaların, terör örgütünün 2 elebaşısına ait olduğu belirlendi.

Terör örgütü elebaşılarından Cemil Bayık'ın, daha önce terör örgütü mensuplarına telsizden, "arkanızda yaralı bırakmayın, her şeyi dökülüyorlar, susturun", "yakın, patlatın ve binalardan öyle çıkın", "kazdığınız tüneller dahil, her şeyi tuzaklayın", "ihanet eden halkla ilişki kurmayın", "yakaladıklarınızı cezalandırarak bölgeyi terk edin" yönünde talimatlar verdiği tespit edilmişti.

SERA ŞEKLİNDE TÜNEL

Öte yandan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca üzeri branda ve naylon ile kapatılarak "sera" görüntüsü verilen, yaklaşık 100 metre uzunluğunda tünel ortaya çıkarıldı.

Güvenlik güçleri, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Esentepe, Güngör, Orman, Mezarlık, Cumhuriyet, Eski Kışla, Yeni, Yeşildere ve Diz mahallelerinde yürütülen operasyonda, bugüne kadar bölücü terör örgütü mensupları tarafından binalar arasında geçiş sağlamak ve kaçabilmek için kazılan çok sayıda tünel buldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarının kararlılıkla yürüttüğü operasyonlar sırasında belirlenen ve uzunlukları 10 ile 300 metre arasında değişen çoğu tuzaklanmış tüneller, içlerindeki düzenekler etkisiz hale getirildikten sonra kapatıldı. 

Güvenlik birimleri, Cumhuriyet Mahallesi'nde yürüttükleri arama tarama faaliyetinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından iki sokak arasındaki geçişi sağlamak amacıyla kazıldığı belirlenen tünel buldu.

Üst kısmı branda ve naylon ile kapatılan "sera" görünümlü tünele gerekli tedbirleri aldıktan sonra giren güvenlik güçleri, söz konusu yerin kazıldıktan sonra içine de kum torbaları ile barikatlar kurulduğunu tespit etti.

Güvenlik güçleri, uzunluğu yaklaşık 100 metre olan tüneli, incelemenin ardından kapattı.

Yorumlar