Nusaybin'de bir binbaşı ve bir astsubay şehit

Operasyonlarda şu ana kadar en çok kaybın verildiği ilçe olan Nusaybin'de bugün bir binbaşı, bir astsubay, bir uzman çavuş ile bir korucubaşı şehit düştü

Google Haberlere Abone ol
Nusaybin'de bir binbaşı ve bir astsubay şehit

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde yürütülen operasyon kapsamında bugün PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısında Binbaşı Turgay Çelik ile Astsubay Selçuk Karabakla şehit olurken, 1 asker de yaralandı. Aynı ilçede gündüz de bir korucubaşı ile bir uzman çavuş şehit düşmüştü. 

Nusaybin İlçesi'nde 14 Mart tarihinde uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte, polis ve jandarma özel harekat timlerinin ortak yürüttüğü operasyonlar sürüyor. Bugün Dicle Mahallesi Menekşe Sokak'ta hareket halinde bulunan askeri time, teröristler roketatarlı saldırı düzenledi.

Saldırıda yaralanan 3 asker Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak yaralılardan durumu ağır olan Binbaşı Turgay Çelik ile astsubay Selçuk Karabakla doktorların tüm müdahalesine rağmen şehit oldu. Yaralı diğer askerin tedavisi ise sürüyor.Şehit Binbaşı Turgay Çelik ile Astsubay Selçuk Karabakla'nın Bingöl'den bir süre önce geçici görevle Nusaybin'e gittikleri belirtildi.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı da saldırıyla ilgili olarak internet sitesinde şu açıklamayı yaptı:

"04 Nisan 2016 Pazartesi günü Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmişler ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

KORUCUBAŞI TUZAĞA DÜŞÜRÜLDÜ

Öte yandan, Tepealtı Mahallesi'nde oturan korucubaşı Adnan Durak (48), hastalanan çocuğunu muayene için götürdüğü Girmeli Aile Sağlık Merkezi'nin girişinde teröristlerin silahla açtığı ateş sonucu yaralandı.

Durak, kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi'ndeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, Tepealtı korucubaşı Adnan Durak'ın haince düzenlenen saldırı daşehit edildiğini belirterek, "Her zaman olduğu gibi bir babayı evladının gözü önünde şehit etmişler. Acımız tarif edilemez. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Korucu camiası olarak kanımızın son damlasına kadar mücadelemize devam edeceğiz'' dedi.

 

Yorumlar