Nusaybin şehidi son yolculuğuna uğurlandı

PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Gül, Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı

Google Haberlere Abone ol
Nusaybin şehidi son yolculuğuna uğurlandı
 Mardin'in Nusaybin ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Anıl Gül'ün cenazesi, Eskişehir'de toprağa defnedildi.

Şehit Gül'ün Türk bayrağına sarılı naaşı, Eskişehir Asker Hastanesi morgundan ambulansa alınarak Gültepe Mahallesi Açıkalın Sokağı'ndaki baba ocağına götürüldü.

Babaevinde helallik alınmasının ardından cenaze, törenin yapılacağı Reşadiye Camisi bahçesine getirildi. Anne Türkan ve baba Yücel Gül, burada taziyeleri kabul etti.

Anne Türkan Gül, taziyeleri kabulü sırasında, "Seve seve gitti, arkasına bakmadı. 'Pişmansan gitme' oğlum dedim. 'Hayır anne pişman değilim' dedi. Güle güle geldi benim kuzum. Pullanmış, tüllenmiş, mis kokular dökülmüş benim oğluma. Ben o hainleri güldürmeyeceğim, ağlamıyorum. Şehit annesiyim, sonsuza kadar sevineceğim. 5 oğlum olsa onları da askere gönderirim." dedi.
Cenaze törenine, Gül'ün ailesi ve yakınlarının yanı sıra Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Garnizon Komutan Vekili Korgeneral Mehmet Şanver, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anıl Gül'ün cenazesi, kılınan namazın ardından tekbirler eşliğinde top arabasına konuldu. Bu sırada şehidin üniformasını giyen kız kardeşi Melis Gül, "Abim hakkını helal et." diye seslendi.

Şehidin cenazesi, Kanlıpınar Şehitliği'nde toprağa verildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda yaralanan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Anıl Gül (25), kaldırıldığı hastanede dün şehit olmuştu.

Yorumlar