Nusaybin köstebek yuvasına döndü | FOTO

Dağdan inerek Nusaybin sokaklarına çukurlar kazan ve barikatlar kuran terör örgütü, evlerin altına ve içine açtığı tünellerle kenti köstebek yuvasına çevirdi

Google Haberlere Abone ol
Nusaybin köstebek yuvasına döndü | FOTO

 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının ilçedeki evlere verdiği zararı, bölgeden çekilen fotoğraflar ortaya koydu. Çatışmaların yoğunlaştığı mahallelerde sık aralıkla kurulan hendekler dikkat çekti.

Nusaybin'de teröristlerin yakalanması, kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan operasyon sürüyor.

İlçedeki operasyonda 13 terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece operasyonda bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 95'e ulaştı, imha edilen patlayıcı sayısı da 215 oldu.

Çatışmaların yoğunlaştığı başta Dicle, Fırat ve Abdulkadirpaşa mahalleleri olmak üzere çeşitli bölgelerde barikat kurup çukur kazan teröristlerin, evlere verdikleri büyük tahribatı, bölgeden çekilen fotoğraflar gözler önüne serildi.

Fotoğraflarda, teröristlerin "karargah" gibi kullandıkları evlere verdiği zarar ile kaldırım taşları ve gasbettikleri araçlarla kurdukları barikatlar görülüyor.

Yorumlar