Nusaybin'deki terör operasyonu

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Arif Çakır'ın cenazesi törenle Ankara'ya uğurlandı

Google Haberlere Abone ol
Nusaybin'deki terör operasyonu
Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Arif Çakır için tören düzenlendi.

70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu, dua edildi.

Hava Savunma Yarbay Kubilay Karadeniz, törende yaptığı konuşmada, milletin birliği ve beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü için binlerce şehit verildiğini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülkeyi muhafaza etme kararından asla vazgeçmeyeceğini vurgulayan Karadeniz, "Uzun yıllar hedef, yöntem ve söylemleri değiştirerek devam eden terör olayları, bir amaç değil, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast edenlerin kullandığı kuralsız, kanlı ve çirkin bir araçtır. Hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı, en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka verecekler." dedi.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından şehidin naaşı, Ankara'ya uğurlandı.
Törene, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran ve İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde dün teröristlerce tuzaklanmış el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle Jandarma Astsubay Üstçavuş Arif Çakır ile 2 güvenlik görevlisi yaralanmıştı. Çakır, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.

Yorumlar