Nusaybin'de teslim olan 24 PKK'lı tutuklandı

Mardin'de teslim olan 25 PKK'lıdan 24'ü örgüt üyeliğinden tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Nusaybin'de teslim olan 24 PKK'lı tutuklandı
Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda teslim olan 25 teröristten 24'ü, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından tutuklandı.

Abdulkadir Paşa Mahallesi'nde 24 Mayıs Salı günü güvenlik güçlerine teslim olan 6'sı kadın 25 teröristten 24'ü, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkça, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen terör örgütü mensupları, cezaevine gönderildi.
Yaralı halde teslim olan teröristin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, ilçe merkezinde terör örgütü mensuplarına yönelik 14 Mart'ta başlatılan "Atmaca- 7 Operasyonu"nun kararlı şekilde devam ettiği bildirildi.

Bu kapsamda 24 Mayıs'ta güvenlik güçlerine teslim olan 25 teröristin adli makamlara sevk edildiği kaydedilen açıklamada, "Bölücü terör örgütü mensubu 24 şahıs, Nusaybin Sulh Ceza Hakimliğince, 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından tutuklanmıştır. Teslim olan terör örgütü mensubu bir şahsın ise halen tedavisi gözetim altında devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Mardin'de halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için terör örgütüne yönelik operasyonlara aralıksız ve kararlı şekilde devam edileceği vurgulandı.

Yorumlar