Nusaybin'de şehit sayısı üçe yükseldi

Nusaybin'de Yenişehir Mahallesi'ne meydana gelen 3'üncü patlamada 1 asker şehit olurken, 6 asker de yaralandı. Sabah saatlerinde de iki asker şehit olmuştu

Google Haberlere Abone ol
Nusaybin'de şehit sayısı üçe yükseldi
Sabah saatlerinde Nusaybin Abdulkadirpaşa ve Dicle Mahallesi'nde meydana gelen 2 ayrı patlamada 2 askerin şehit olması, 6 askerin de yaralanmasının ardından akşam saatlerinde de bu kez Yenişehir Mahallesi'ne meydana gelen 3'üncü patlamada 1 asker şehit olurken, 6 asker de yaralandı. 

İlçenin Yenişehir Mahallesi Çağ Caddesi'nde ilerleyen güvenlik güçleri, arama yapmak üzere bir eve girdi. Ancak eve teröristlerce önceden döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada henüz kimliği öğrenilemeyen 1 asker şehit oldu, 6 asker de yaralandı. Yaralılar hemen Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Nusaybin İlçesi'nde bugün tuzaklanan patlayıcı ve roketatarlı saldırıda şehit olan askerlerin sayısı 3'e, yaralı sayısı da 12'ye çıktı.

MEMLEKETLERİNE UĞURLANDILAR

Sabah saatlerinde meydana gelen patlamalarda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuşlar Süleyman Kul ve Mevlüt Çatinkaya'nın cenazeleri, düzenlenen töreninin ardından memleketlerine uğurlandı.

AFŞİN'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, teröristlerin bir binaya yerleştirdikleri el payımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 2 askerden 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çetinkaya'nın cenazesi, uçakla memleketi Kahramanmaraş'a getirildi.

Mardin'de düzenlenen askeri törenin ardından Türk Hava Kuvetlerine ait Türk Yıldızları uçağıyla Kahramanmaraş'a getirilen şehit uzman çavuş Çetinkaya'nın cenazesini havaalanında Vali Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Albay Uzay Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Kuşbaşoğlu ve diğer ilgililer karşıladı. Şehit uzman çavuş Çetinkaya'nın cenazesi, askerlerin omuzlarında uçaktan alınarak cenaze aracına taşındı. Yakınlarının gözyaşı döktüğü karşılamada şehit Uzman Çavuş Çetinkaya'nın cenazesi, toprağa verilmek üzere Afşin İlçesi'ne götürüldü. Cenaze yarın öğlende toprağa verilecek.

Yorumlar