Nusaybin'de saldırılar: Biri yüzbaşı iki şehit, 3 yaralı var

Nusaybin ilçesindeki operasyonlarda bu sabah üst üste gelen saldırılarda iki rütbeli asker şehit olurken; üç güvenlik görevlisi de yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Nusaybin'de saldırılar: Biri yüzbaşı iki şehit, 3 yaralı var
Çukur ve barikat operasyonlarının devam ettiği Mardin’in Nusaybin ilçesinde zırhlı araca roketatarlı saldırı düzenlenmesi sonucu biri yüzbaşı olmak üzere iki rütbeli asker şehit oldu, 3 güvenlik görevlisi yaralandı. Şehit düşen yüzbaşının Alper Kalem olduğu öğrenildi. 

Nusaybin'in Abdülkadirpaşa, Fırat, Yenişehir, Dicle, Zeynalabidin ve Kışla mahallelerinde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla sokağa çıkma yasağı ile başlatılan operasyonlar 48'inci gününde devam etti. Bu sabah erken saatlerde ilçenin Abdülkadir Paşa Mahallesi Kartopu sokağına konulan bombaların imha edilmesi sırasında, teröristler tarafından güvenlik güçlerine roketatarlı saldırı düzenlendi.



Saldırı sonucu 3 güvenlik görevlisi yaralandı. Operasyon sürerken bir asker DE keskin nişancı tüfeği ile vurularak şehit oldu. Teröristlerin roketatarlı saldırısında da 1 uzman çavuş şehit...

YÜZBAŞI ALPER KALEM VE BİR UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

Şehidin Konya Meram ilçesi nüfusuna kayıtlı yüzbaşı Alper Kalem olduğu öğrenildi. Diğer şehidin kimliği henüz belli olmadı.

Nusaybin’de, hendek ve barikatların kaldırılması ile teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 48’inci gününde devam ediyor. İlçede, teröristler tarafından operasyona çıkan güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı araca roketatarlı saldırı yapıldı.
Saldırıda, 2 polis ile 1 asker yaralandı. Yaralılar, Nusaybin Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalelerinin ardından helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi’ne sevk edildi. İlçede operasyon sürüyor. 

NUSAYBİN'DE PATLAYICI İNFİLAK ETTİRİLDİ

​Nusaybin ilçesinde teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının son anda fark edilmesi ile faciadan dönüldü. Patlayıcı, kontrollü bir şekilde infilak ettirildi.

Olay, 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin ilçesi Abdulkadir Paşa Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcı bir güvenlik görevlisi tarafından son anda fark edildi.

Bunun üzerine, çevrede geniş güvenlik önlemleri alan güvenlik güçleri, patlayıcıyı kontrollü bir şekilde infilak ettirildi. Patlayıcının büyük bir gürültü ile infilak etmesi nedeniyle yerde derin bir çukur oluşurken, çevredeki binalarda hasar meydana geldi.

8 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin ve Şırnak'taki operasyonlarda toplam 8 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki açıklamada, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 6 ve Şırnak'ta 2 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan dün meydana gelen olaylara ilişkin bilgiler şöyle:



Mardin / Nusaybin'de devam eden operasyonda; altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 314'tür.) on yedi el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 698'dir.)

Şırnak'da devam eden operasyonda; iki bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 274'tür.) bir adet av tüfeği, 32 adet av tüfeği fişeği, altı adet Kaleşnikof fişeği, üç adet el bombası, iki adet ilk yardım çantası ele geçirilmiş, yedi el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 834'tür.

Hakkâri'de icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce tuzaklanmış bir el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Van'da icra edilen operasyonda üç adet el yapımı patlayıcı imha edilmiş, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen bir sığınak içerisinde; dokuz adet Kaleşnikof piyade tüfeği ile yedi adet şarjörü, br adet Dragunov Keskin Nişancı tüfeği ile yedi adet şarjörü, yedi adet el bombası ile 30 adet fünyesi, 12 adet roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, iki adet gece görüş dürbünü, üç adet silah üstü dürbün, 271 adet Biksi, 239 adet M-16 piyade tüfeği, 260 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, dört adet telsiz, iki adet güneş enerjisi paneli, iki adet akü, iki adet kamera, 12 kg TNT, 1,5 kg plastik patlayıcı madde, 40 adet fünye, 600 m kablo, 20 m elektrikli fünye kablosu, 20 kg Sodyum Klorat ele geçirilmiştir.

KUZEY IRAK VE ŞIRNAK KIRSALINA HAVA HAREKÂTI

Öte yandan Kuzey Irak'taki Kandil-HAkkurk ve Avaşin'de tespit edilen hedeflere 4 F-16 ve 14 F-4 2020 savaş uçaklarının katılımıyla hava harekatı düzenlendi.

Dün akşam saat 23.00'da Kuzey Irak'taki Kandil-Hakkurk ve Avaşin'de tespit edilen hedeflere başlatılan hava taarruzu 30 Nisan 2016 saat 01.40'ta sona erdi. Tespit edilen tüm hedeflerin tam isabetle vurularak imha edildiği belirtildi, Hava taarruzuna 4 F-16 ve 14 F-4 2020 savaş uçağı katıldı. PKK'lı teröristlere ait olan sığınak, barınak ve yer altındaki depolama tesisleri imha edildi. Görevini başarıyla yerine getiren uçaklar üslerine geri döndü.



YURT İÇİNDE DE HAVA HAREKÂTI

29 Nisan 2016 tarihinde 18.10-18.25 ve 30 Nisan 2016 tarihinde 02.50 - 02.55 saatleri arasında, alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda Şırnak Güneyçam kırsalında tespit edilen PKK hedeflerine, her seferinde 2 F-4 2020 savaş uçağı ile hava taarruzu düzenlendi. Tespit edilen hedefler tam isabetle vurularak imha edildi. Görevini başarıyla yerine getiren uçakların üslerine geri döndüğü belirtildi. 
 

Yorumlar