Nöbetçi eczaneler kapıyı kilitleyecek

Art arda saldırılara uğrayan nöbetçi eczaneler çareyi kapıya kilit vurmakta buldu. Bundan sonra nöbetçi eczaneler kapalı kapı arkasından hizmet verecek.

Google Haberlere Abone ol
Nöbetçi eczaneler kapıyı kilitleyecek

İstanbul'daki nöbetçi eczaneler arka arkaya uğradıkları saldırılar nedeniyle saat 24:00'ten sonra kepenk arkasından hizmet verme kararı aldı. 

İstanbul Eczacı Odası'nın yayımladığı duyuruda şu ifadeler yer aldı:

“Son günlerde nöbetçi eczanelerimize yönelik arka arkaya saldırılar gerçekleşmiştir. Konuyla ilgili Yönetim Kurulumuzun yetkililerle yaptığı görüşmeler devam etmekte olup, ek güvenlik önlemlerine yönelik çalışmaları sürmektedir. Nöbetçi eczaneler, tüm gece boyunca kesintisiz hizmet vermekte olup, Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik"in 35/5 maddesi gereğince gece nöbet tutan eczanelerin gece boyunca kapılarının açık olması zorunluluğu bulunmamaktadır. Artan saldırılar da gözönünde bulundurarak, nöbetçi eczanelerimizin saat 24.00'ten sonra eczane kepenklerinin arkasından hizmet vermeleri, eczacılarımız ve eczane çalışanlarımızın can güvenliği açısından önemlidir. İstanbul Eczacı Odası tarafından, hastalarımızı bu uygulamayla ilgili bilgilendirmeye yönelik cam afişi hazırlanmış olup, tüm eczanelerimize dağıtımı yapılacaktır.“

Yorumlar