Nevruz'a ilk yasak kararı Mardin'den

Mardin Valiliği, şehir genelinde 15 Mart ile 15 Nisan tarihleri arasında gösteri, yürüyüş ve miting yasağı getirdi

Google Haberlere Abone ol
Nevruz'a ilk yasak kararı Mardin'den

Son Haberler Logo

Nevruz kutlamalarını sokak gösterilerine dönüştürüleceği söylentilerine ilk tepki Mardin Valiliği'nden geldi. Valilik, il genelindeki bütün Nevruz kutlamalarını yasakladı. Bir ay boyunca Mardin'de mitin, yürüyüş ve gösteri yasak. 

Konuyla ilgili alilikten yapılan açıklamada, son dönemde yaşanan terör olayları ve alınan ihbarlar nedeniyle vatandaşların zarar görmesini engellemek amacıyla bugünden itibaren uygulanan yasağın, il merkezi ve tüm ilçeleri kapsadığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu uyarınca 15 Mart 2016 tarihinden itibaren 30 gün boyunca her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, miting, stant açma, çadır kurma ve benzeri etkinliklerin yasaklanmasına karar verilmiştir."

ŞANLIURFA VALİLİĞİ KISMEN YASAKLAMIŞTI

Şanlıurfa Valiliği, tamamen yasaklama yerine, farklı günlerde, farklı ilçelerde kutlanması planlanan Nevruz kutlamalarında daraltmaya gitti.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemlerin gerçekleştirilmesi durumunda meydana gelebilecek istenmeyen olayların engellenebilmesi için, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesine ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. maddesine istinaden diğer illerden katılımlarla birlikte '21 Mart Nevruz Kutlaması' kapsamında yapılması muhtemel her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma, stant açma ve benzeri türdeki tüm etkinlikler, 17-18-19-20 Mart 2016 tarihlerinde Şanlıurfa il merkezi ve tüm ilçelerde yasaklanmıştır. 21 Mart 2016 Pazartesi günü Nevruz kutlaması kapsamında düzenlenecek tüm etkinlikler ise 09.00-17.00 saatleri arasında il merkezi olan ve valiliğimizin miting alanı olarak belirlediği Paşabağı miting alanında düzenlenebilecektir. Paşabağı miting alanı dışında ve tüm ilçelerde Nevruz kutlaması kapsamında yapılması planlanan tüm etkinlikler yasaklanmıştır.” 

HDP İSTANBUL İÇİN BAŞVURU YAPTI

Öte yandan, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu ve İstanbul Nevruz Miting Tertip Komitesi üyeleri, 20 Mart Pazar günü Bakırköy Pazar Alanı'nda yapmayı planladıkları Nevruz için İstanbul Valiliği'ne başvuruda bulundu.

Yorumlar