Muş'ta 2 kişi tutuklandı

Muş'ta gözaltına alınanlardan, aralarında örgütün "el konulmasın" diye kapattığı kız yurdunun mülkiyetini üzerine aldığı iddia edilen bir kadının da bulunduğu 3 kişiden 2'si tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Muş'ta 2 kişi tutuklandı
Muş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı.

Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Zuhal Dural, Erol Çelik ve Kenan Aktaş'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Dural ve Çelik çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, Aktaş ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Örgütün mal varlığını üzerine almış

FETÖ'nün Elazığ'daki Bank Asya şubesinden 900 bin lira kredi çekerek Muş'ta kız öğrenci yurdu olarak kullanılan Bahar Pansiyon'u kurduğu, Zuhal Dural'ın da 2013-2014 yıllarında burada müdürlük yaptığı ve daha sonra görevinden ayrıldığı öğrenildi.

Örgütün 2015 yılında kapattığı yurdun mülkiyetini 450 bin lira karşılığında o sırada ev hanımı olarak görünen Dural'ın üzerine yaptığı ve 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından yurtta inceleme yapan ekiplerin bu nedenle yurda el koyamadıkları belirtildi.

Yorumlar