Mezarlığın yanında yaşam mücadelesi

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Kırıkhan ilçesine yerleşen ve mezarlığın yanına çadır kuran 125 Suriyeli, hayata tutunmaya çalışıyor

Google Haberlere Abone ol
Mezarlığın yanında yaşam mücadelesi

Hatay'da iç savaş nedeniyle ülkelerini terk eden Suriyeliler, kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin kimi kiraladığı evde kimi kampta kalırken bazıları da boş alanlara kurdukları çadırlarda yaşıyor.

Yaklaşık bir yıl önce rejim güçlerinin Halep'e düzenlediği hava saldırıları sonrası Türkiye'ye kaçan 35'i çocuk 125 Suriyeli, Kırıkhan ilçesinin Menderes Mahallesi'ndeki mezarlığın yanına kurdukları 25 çadırda kalıyor.

Suriyeli Süleyman Ceddu (50), AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejimin saldırıları sonrası ailesiyle Türkiye'ye sığındıklarını belirtti.

Mezarlık yanına kurdukları çadırlarda yaşadıklarını ifade eden Ceddu, Esed'in saldırılarına dayanacak güçleri kalmadığı için yaşadıkları yeri terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

- Evine füze isabet etti

Halep'ten kaçarak Türkiye'ye sığınan 6 çocuk annesi Umaye Esme (60) de saldırılarda evine füze isabet ettiğini, 3 çocuğunun yaralandığını ve komşularıyla Türkiye'ye geldiğini kaydetti.

Türkiye'nin kendilerine kucak açtığını belirten Esme, ''Çadırda yaşam çok zor. Havalar soğuk olduğu için kimi günler üşüyoruz ama çok şükür canımızı kurtardığımız için mutluyuz'' diye konuştu.

Yorumlar