Mersin'de Nevruz'dan sonra müdahale

Mersin'de HDP Eş Başkanı Yüksekdağ'ın da katıldığı Nevruz etkinliğinden sonra dağılmayan grubu polis müdahale etti

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de Nevruz'dan sonra müdahale

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bugün halkımızın bayramını yasaklayanlar, halkımızın tarihsel, meşru ve demokratik hakkını yasaklayanlar, bu karanlık siyasi iktidarlarını, başkanlık ve diktatörlük özlemlerini yaşama geçirmek için bu saldırılardan medet umuyorlar. Ama bilsinler ki bize her yer nevruz, her yer direniş." dedi.

Yüksekdağ, Akdeniz İlçe Başkanlığı önünde toplanan partililere hitaben yaptığı konuşmada, iktidarın demokrasi, özgürlük ve barıştan korktuğunu ileri sürdü.

Her koşulda mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Yüksekdağ, "Onların korktuklarını başına getireceğiz. Onlar barıştan korkuyorsa, biz halkların barışını getireceğiz, onlar özgürlükten korkuyorsa, biz özgürlüğü getireceğiz bu topraklara." ifadesini kullandı.

Yüksekdağ, bütün halklara demokratik bir Türkiye'yi armağan edeceklerini vurgulayarak, bunun direnişle mümkün olacağını savundu.

Geçmiş yıllardaki nevruz kutlamalarında meydanların dolduğunu anımsatan Yüksekdağ, şöyle konuştu: Geçtiğimiz yıl, kimsenin burnu bile kanamadan, bugün olduğu gibi meydanlar kan deryasına dönüştürülmeden nevruz coşkuyla, bayram havasında kutlandı. Bugün bütün nevruz meydanları, halklarımızın demokratik iradesini ortaya koyduğu bütün meydanlar, bir can pazarına dönüştürülmüş durumda. Geçtiğimiz yıl barış, çözüm umudu vardı ve Türkiye'nin demokratikleşmesi yolunda girdiğimiz mücadelenin bütün talepleri ve enerjisi meydanlara yansımıştı. Peki o günden bu yana ne değişti? 7 Haziran seçimlerinde başkan olamayan zat, tek başına iktidar olamayan parti, halkımızın büyüyen demokratik iradesini, çözüm gücünü, kendisinin düşmanı olarak gördü ve 7 Haziran'da partimizle birlikte bütün Türkiye halklarının kazandığı başarıya karşı bir savaş başlattı, savaş ilan etti.

Yüksekdağ, Türkiye'de bilinçli ve sistematik olarak kaos ve iç savaş örgütlendiğini iddia ederek, "Bugün halkımızın bayramını yasaklayanlar, halkımızın tarihsel, meşru ve demokratik hakkını yasaklayanlar, bu karanlık siyasi iktidarlarını, başkanlık ve diktatörlük özlemlerini yaşama geçirmek için bu saldırılardan medet umuyorlar. Ama bilsinler ki bize her yer nevruz, her yer direniş." diye konuştu.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Yüksekdağ'ın konuşmasının ardından bazı partililer yaktıkları ateşin etrafında halay çekti.

Polis ekipleri, etkinliğin bitmesine rağmen dağılmayarak taş atan bir gruba uyarılarının ardından, biber gazıyla müdahale etti. Müdahale, gruptakilerin ara sokaklara dağılmasıyla son buldu.

Kaynak: AA

Yorumlar