Mardin ve Tunceli'de 7 aylık yasak başladı

Tunceli'de 11 bölge valilik tarafından geçici güvenlik alanı ilan edildi. Yasağın 7 ay süreceği açıklandı. Mardin'de ise Aralık ayına kadar 21 bölgeye giriş yasaklandı

Google Haberlere Abone ol
Mardin ve Tunceli'de 7 aylık yasak başladı

Tunceli Valiliği 11 bölgede 1 Mart ile 1 Eylül tarihleri arasında geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildiğini duyurdu.

Tunceli'de 11 bölgenin geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilmesiyle ilgili valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Tunceli ili sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemektedir. Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmaktadır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Tunceli Valiliğimiz, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır. 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince 23.02.2016 tarihli ve 2016/8558 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 1 Mart 2016-01 Eylül 2016 tarihleri arasında 11 bölgede 'Özel Güvenlik Bölgesi' kararı alınmıştır. Bu kararla ilan edilen geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilen bölge koordinatları aşağıda verilmiştir" denildi.

MARDİN'DE 21 BÖLGE 

Mardin Valiliği, 5 ilçedeki toplam 21 bölgede, 1 Mart ile 31 Aralık tarihleri arasında geçici askeri güvenlik bölgesi uygulandığını açıkladı.

Dargeçit, Mazıdağı, Midyat, Nusaybin ve Savur olmak üzere 5 ilçedeki toplam 21 bölgede, 1 Mart ile 31 Aralık tarihleri arasında geçici askeri güvenlik bölgesi uygulanmaya başlandı.

Mardin Valiliği, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Terörle mücadele kapsamında vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması bakımından girilmesinde sakınca bulunan, aşağıdaki koordinat bilgileri yazılı bölgeler, bakanlar kurulnun 23 Şubat 2016 tarih ve 2016/8558 sayılı kararı ile geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilmiştir" denildi.

Buna göre askeri güvenlik bölgesi ilan edilen ilçe ve bölge isimleri ise şöyle:

"Dargeçit İlçesi Dirpınarı Mevkii Bölgesi, Kuruhafta Tepe Mevkii Bölgesi, Uluçınar-Umutlu Bölgesi, Mazıdağı İlçesi Tepe Bölgesi, Şengil Tepe Bölgesi, Midyat İlçesi Masara Mevkii Bölgesi, Nusaybin İlçesi Mescid Deresi Bölgesi, Reşim Deresi Bölgesi, Cinat Mevkii Bölgesi, Dağiçi Mah. (Köy) Terörist Mezarlığı Bölgesi, Nusaybin İlçesi Defsori Deresi Bölgesi, Dibekdağı Bölgesi, Gündük Sırtları Bölgesi, Hırbesor Sırtları Bölgesi, Kilise Düzü Sırtı Bölgesi, Şehrata Mağaraları Bölgesi, Üçköy Mah. (Köy) Cadde Deresi Bölgesi, Variboşa Tepe Bölgesi, Yelekli Mah. Bölgesi, Savur İlçesi Bindere Bölgesi."

Yorumlar