Mardin ve Şırnak'ta 8 PKK'lı öldürüldü

Güvenlik güçlerince terör örgütüne yönelik dün gerçekleştirilen operasyonlarda, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 7, Şırnak'ta ise 1 olmak üzere 8 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi

Google Haberlere Abone ol
Mardin ve Şırnak'ta 8 PKK'lı öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığından, güvenlik güçlerince dün gerçekleştirilen operasyonlarda, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 7, Şırnak'ta bir olmak üzere 8 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde dünkü önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi. Buna göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 7 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece Nusaybin'de etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 163'e çıktı. Nusaybin'de 19 el yapımı patlayıcı imha edilirken, operasyonlarda imha edilen toplam el yapımı patlayıcı sayısı ise 344'e yükseldi. Operasyonlarda altı tabanca ve bir dürbün ele geçirildi.

Şırnak'ta ise dün bir bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. İldeki operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı toplam 141 oldu. 6 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonlarda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı ise 324'e çıktı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonda üç el bombası ele geçirildi. Ayrıca 10 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 180’e ulaştı.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde icra edilen arazi aramasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanarak araziye yerleştirildiği tespit edilen iki el yapımı patlayıcı imha edildi. Silopi ilçesinde ise Irak’tan Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve yapılan müdahale neticesinde Irak tarafına kaçan iki şahsın bıraktığı iki valiz içinde, 19 tabanca ve bir cep telefonu ele geçirildi.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı giriş yapmaya çalışan YPG kıyafetli bir bölücü terör örgütü mensubu yakalanarak gözaltına alındı. Ağrı’da yapılan yol kontrolünde, bir bölücü terör örgütü PKK/KCK mensubu yakalandı.

Şanlıurfa’da yapılan yol kontrolünde de bölücü terör örgütü YDG-H mensubu 14 terörist yakalanarak gözaltına alındı.

Yorumlar