Mardin ve Şırnak'ta 11 PKK'lı öldürüldü

Mardin ve Şırnak'taki operasyonlarda 11 PKK mensubu öldürüldü

Google Haberlere Abone ol
Mardin ve Şırnak'ta 11 PKK'lı öldürüldü
Çukur ve barikat operasyonlarının devam ettiği Mardin ve Şırnak'ta 11 PKK'lı daha öldürüldü. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Genelkurmay Başkanlığı, Mardin ve Şırnak'taki operasyonlarda toplam 11 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki açıklamada, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 4 ve Şırnak'ta 7 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan dün meydana gelen olaylara ilişkin bilgiler şöyle:

Mardin / Nusaybin’de devam eden operasyonda; dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 318’dir.) 17 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 738’dir.)

Şırnak’ta devam eden operasyonda; yedi bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 288’dir.) altı el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 843’dür.)

Diyarbakır / Lice’de, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce Diyarbakır-Bingöl karayoluna yerleştirildiği tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Hakkâri / Yüksekova’da, icra edilen yol emniyet ve devriye görevi esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yola yerleştirildiği tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Hakkâri / Yüksekova’da bir ve Bursa / İnegöl’de bir olmak üzere toplam iki bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanmıştır.

Gaziantep / Oğuzeli’de, Suriye’den Türkiye’ye sınırı yasa dışı yollardan geçmeye çalışan DEAŞ Terör Örgütü mensubu olduğu değerlendirilen iki şahıs (dört çocuğu ile birlikte) yakalanmıştır.

Yorumlar