Mardin Valiliği: 68 terörist teslim oldu, 438'i öldü

Mardin Valiliği, Nusaybin'de şu ana kadar 68 teröristin teslim olduğunu, 438'inin ise öldürüldüğünü açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Mardin Valiliği: 68 terörist teslim oldu, 438'i öldü
Mardin Valiliği, Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda terör örgütü mensuplarının çekildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını, son 24 saat içerisinde 4 el yapımı patlayıcılı saldırı, 2 el bombalı saldırı ve 2 ateşli silah saldırısı ile 1 roketatarlı saldırının gerçekleştirildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçede teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcıların imhası, vatandaşların can ve mal güvenliğinin yeniden tesis edilmesi amacıyla 14 Mart'ta başlatılan operasyonun kararlılıkla sürdüğü belirtildi.
Açıklamada, 72 gündür devam eden operasyonda 68 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 384 personelin de yaralandığı kaydedilerek, 438 teröristin etkisiz hale getirildiği aktarıldı.

Operasyon bölgesinde hiçbir sivilin hayatını kaybetmediği, 1 itfaiye görevlisinin ise terör örgütü mensuplarının açtığı ateş sonucu yaralandığı ifade edilen açıklamada, operasyon süresince sivil vatandaşların ilçeden tahliye talepleri dahil her türlü isteklerinin ilgili birimler tarafından karşılandığı, bin 755 vatandaşın ilçenin farklı mahallelerinden tahliye edildiği vurgulandı.
Terör örgütüne müzahir bazı yayın organlarında yer alan "Nusaybin'de sivillerin hedef alındığı, yaşlı, kadın ve çocukların operasyon bölgesinde mahsur kaldığı ve sivil yaralıların olduğu" yönündeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığına dikkatin çekildiği açıklamada, vatandaşların bu tür asılsız haberlere itibar etmemesi istendi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Terör örgütü mensuplarının Nusaybin ilçesinden çekildiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Son 24 saat içerisinde ilçede güvenlik kuvvetlerimize yönelik 4 el yapımı patlayıcı, 2 el bombalı, 2 ateşli silah ve 1 roketatarlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırılarda 2 personelimiz şehit olmuş, 6 personelimiz ise yaralanmıştır. İlçenin farklı mahallelerinde silahlı terör örgütü mensuplarıyla temas yer yer devam etmektedir."

68 TERÖRİSTLE İLGİLİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Operasyonun başlangıcından itibaren teröristlere yapılan "teslim ol" çağrıları sonucunda güvenlik kuvvetlerine teslim olan 68 teröristlerle ilgili adli sürecin devam ettiğini belirtilen açıklamada, güvenlik kuvvetlerinin 72 gündür büyük bir gayret, fedakarlık ve kahramanlıkla sürdürdüğü "Atmaca-7 müşterek özel birlik operasyonu"nun, ilçenin terörist unsurlardan tamamen temizleninceye kadar süreceği, sivil vatandaşların zarar görmemesi için her türlü tedbirin alınmaya devam edileceği kaydedildi.

Yorumlar