Mardin Derik'te bombalı araçla karakol saldırısı | VIDEO

Mardin Derik'te bombalı araçla karakola saldırı düzenlendi. Saldırıda bir asker şehit olurken, 6 asker yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Mardin Derik'te bombalı araçla karakol saldırısı | VIDEO
Çukur ve barikat operasyonlarında büyük bir yenilgiye uğrayan PKK son dönemlerde bomba yüklü araçlar ve canlı bomba saldırılarını iyice arttırdı. Doğu ve Güneydoğu'da hemen hemen her gün bir bomba yüklü araç ele geçirilirken, dün gece ele geçirilemeyen araçlardan biri patladı.

Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda 1 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Alınan bilgiye göre, teröristler tarafından Derik ilçesinde Üçyol Jandarma Karakol Komutanlığına bombalı araçla saldırı düzenlendi.

Saldırıda 1 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki hastanelere kaldırıldı.Tedavi altına alınan yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi. 

Bombalı saldırının ardından bölgeye, çok sayıda itfaiye, sağlık ve AFAD ekibi sevk edildi. Yaralı askerler, ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Saldırının ardından güvenlik güçleri, bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. Operasyon nedeniyle Derik-Viranşehir karayolu da trafiğe kapatıldı.



MARDİN VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA 

Saldırıyla ilgili Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Mardin Şanlıurfa Karayolu üzerindeki Derik Üçyol Karakolu'na bölücü terör örgütü mensupları tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda, 1 askerimiz şehit olmuş, 2'si ağır, 10 askerimiz de yaralanmıştır" denildi.

Mardin valisi daha sonra yaralıları hastanede ziyaret etti. 


 

Yorumlar