Mardin'de aynı gün ikinci saldırı: 13 yaralı

Mardin'de bugün iki farklı ilçede iki saldırı düzenlendi. Her iki saldırıda toplam 13 güvenlik görevlisi yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Mardin'de aynı gün ikinci saldırı: 13 yaralı
MARDİN'in Nusaybin ilçesinde 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra başlatılan operasyonlar devam ederken, bugün Yenişehir ve Aldulkadirpaşa mahallelerinde PKK'lıların roketatar ve el yapımı patlayıcı ile düzenlediği iki ayrı saldırıda 9 güvenlik görevlisi yaralandı.
Nusaybin ilçesinde kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 14 Mart'ta başlatılan sokağa çıkma yasağından sonra asker ve polisin müşterek başlattığı operasyon sürüyor. Operasyon kapsamında bugün Yenişehir Mahallesi'nde zırhlı araca PKK'lılar tarafından roketatarlı saldırı düzenledi. Saldırıda araçta bulunan 4 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılar Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Nusaybin'deki ikinci saldırı operasyonların yoğun olarak sürdürüldüğü Abdülkadirpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. PKK'lılar güvenlik görevlilerinin geçişi sırasında tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada ilk bilgilere aralarında asker ve polislerin bulunduğu 6 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altını alınırken, yaralılardan 1 askerin Ankara GATA'ya sevk edileceği öğrenildi. Nusaybin'de güvenlik güçleri PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor.

BİRİNCİ SALDIRI ÖMERLİ'DE

Öte yandan Ömerli ilçesinde PKK'lı teröristlerin askeri araca düzenlediği bombalı saldırıda 2 asker yaralandı. Saldırı, bugün akşam saatlerinde Mardin'in Midyat ile Ömerli ilçeleri arasındaki karayolunda meydana geldi. PKK'lılar karayoluna tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı askeri zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Saldırıda araçta bulunan 6 askerden 2'si yaralandı. Yaralı askerler ambulanslarla Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. 

Bölgede saldırıyı düzenleyen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı.

Yorumlar