Manisa'da PKK'ya ağır darbe: 11 tutuklama

Manisa'da PKK'ya üst üste düzenlenen operasyonlarda örgütün bütün bağlantıları ortaya çıkarıldı. Şu ana kadar örgütün sorumlusu dahil 11 kişi tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da PKK'ya ağır darbe: 11 tutuklama

Son Haberler Logo

PKK terör örgütünün Manisa'daki bağlantılarına operasyon düzenlendi. Operasyonda ilk olarak örgütün sorumlusu olduğu iddia edilen Z. tutuklandı. Daha sonra düzenlenen operasyonda ise 10 kişi daha tutuklandı. 

Dün akşam PKK/KCK'ya yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 12 zanlıdan 10'u tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince HDP İl binası ile bazı ev ve iş yerlerine yönelik operasyonlarda gözaltına alınarak emniyetteki ifadeleri ardından adliyeye sevk edilen 12 zanlının savcılık ifadeleri tamamlandı. M.A savcılıktan serbest bırakılırken 11 şüpheli mahkemeye sevk edildi.


Fotoğraf: AA

Mahkeme, aralarında HDP Manisa İl Eş Başkanları Hatice Aslan ve Sait Taycı, HDP Şehzadeler İlçe Başkanı S.B ile HDP Yunusemre İlçe Başkanı M.Y.P'nin bulunduğu Y.D, K.T, A.Y, M.Ş.B, M.M.B ile A.B'yi "terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına faaliyet yürütmek ve propagandası yapmak, izinsiz gösteri düzenlemek ve katılmak" suçlamalarıyla tutuklarken, A.Ç'nin adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

Manisa ve ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik son bir hafta içinde yapılan operasyonlarda 32 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 13'ü tutuklanmıştı.

ÖRGÜTÜN SORUMLUSU DA TUTUKLANMIŞTI 

Öte yandan Salihli ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonla gözaltına alınan terör örgütü PKK'nın sözde Ege Bölge sorumlusu S.K. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İşte konuyla ilgili Manisa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan o açıklamada, "Manisa ilimizde ve ilçelerinde terör örgütü PKK/KCK, YDG-H, YPS ve KJA üyelerinin tespiti ve deşifresi amacıyla, Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ve Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak yapılan müşterek çalışmalar neticesinde;

(Z) kod adlı S.K. isimli örgüt üyesinin, Ege Bölge sorumlusu olduğu, aynı zamanda bölücü terör örgütünün eğitim faaliyetlerine katılmış olduğu, Ege Bölgesi'nde görevlendirmiş olduğu, ayrıca Salihli ilçemizde örgütsel faaliyetlerini yürüttüğü ve bağlantılı olduğu toplam 9 şüpheli şahıs ile birlikte 16/03/2016 tarihinde yakalanarak göz altına alınmıştır.

Yakalanan 9 şüpheli şahıs, haklarında hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte 17/03/2016 günü adli mercilere sevk edilmiş, bunlardan S.G., V.D., Y.U. isimli şüpheliler Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, Ü.Ç., M.A.,V.Ç., F.Ö. ve Z.Ü. isimli şüpheliler mahkemece serbest bırakılmış, (Z) kod adlı S.K. isimli şüpheli ise tutuklanarak cezaevine konulmuştur." denildi. 

 

Yorumlar