Malatya'daki 'Ramazan davulu' davası sonuçlandı

Malatya'da Ramazan davulcularına karşı çıkarak onları 'terör örgütleriyle tehdit etmekle' suçlanan aile bireylerinden birine hapis cezası verildi. Ramazan davulcusuna ise para cezası kesildi

Google Haberlere Abone ol
Malatya'daki 'Ramazan davulu' davası sonuçlandı

Malatya'da 2012 yılı Ramazan ayında evinin önünde davul çalan Mustafa Ekşi'yi uyardığı için saldırıya uğrayan Alevi bir ailenin saldırganlardan şikâyetçi olduğu davada karar verildi. Mahkeme aileye saldıran sanıklara para cezası verdi. Saldırıya uğrayan aile bireylerinden Servet Evli ise "suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yaralanarak tehdit etme suçundan" hapis cezası aldı.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Sürgü Mahallesi'nde 2012 yılında Alevi ailenin saldırıya uğradığı iddiasına ilişkin açılan davada karar verildi. Doğanşehir Asliye Ceza Mahkemesinde görülen 58 sanıklı davanın duruşmasında, avukatlar Ali Hamamcı ve Fuat Yıldırım hazır bulundu, taraflar ise duruşmaya katılmadı.

Evli ailesinin avukatı Hamamcı, önceki savunmalarını yineleyerek, sanıkların hak ettiği cezayı almasını istediklerini belirtti. Fuat Yıldırım da müvekkili Ali Canpolat'ın olayda sanıkları darbettiğine ilişkin somut delil ve rapor bulunmadığını ileri sürerek, beraatini istedi.

Mahkeme hakimi, sanıklardan Hasan Evli'nin 3 bin 740 lira adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Hakim, ayrıca sanıklardan Servet Evli'ye katılan sanık davulcu Mustafa Efşi ve arkadaşlarına karşı "var olan veya varsayılan suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yaralanarak tehdit etme suçundan" 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verilmesine hükmetti. Karar ertelendi. 

Katılan sanıklardan Leyla Evli ve Atay Topal'ın beraatına hükmeden hakim, alenen suç işlemeye tahrik suçundan yargılanan davulcu Mustafa Efşi ile eşi Gülbahar Efşi'nin üzerilerine atılı suçları işlediklerinin sabit olmaması gerekçesiyle beraatlerini kararlaştırdı.

Sanıklardan Ali Canpolat'a, Hasan Evli'ye karşı mala zarar verme ve hakaret suçları nedeniyle 4 bin 180 lira para cezası verilmesine hükmeden hakim, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Hakim, ayrıca sanık Ali Şahin için de 10 ay hapis cezasına hükmetti. Müşteki 46 sanığa da çeşitli miktarlarda para cezaları uygulanmasına karar veren hakim, görevlerini kötüye kullandıkları iddia edilen 2 güvenlik görevlisi hakkındaki davanın düşürülmesini kararlaştırdı.

Yorumlar