Mahalleli kadınlar PKK'lıları sopalarla kovdu

Diyarbakır'da belediye araçlarıyla sokaklara dökülen parke taşlarının PKK'lılar tarafından barikat olarak kullanılmasına müsaade etmeyen Kuçe Mahallesi kadınları, gelenleri sopalarla kovdu

Google Haberlere Abone ol
Mahalleli kadınlar PKK'lıları sopalarla kovdu

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesine bağlı Medya (Kuçe) Mahallesi sakinlerine ‘Evlerinizi boşaltın’ yazılı bildiriler dağıtılması ve Valilik tarafından yasak olmasına rağmen Kayapınar İlçe Belediyesince parke taşlarının üst üste yığılması kafalarda soru işareti oluşturdu. Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, PKK'lilerin mahallede çukur kazıp barikat kurma hazırlığında olmalarından şüphe ettiklerini söyledi.

İLKHA'nın haberine göre mahallede yapılacak bu tür girişimleri asla kabul etmediklerini ifade eden halk, bunun önüne geçmek için çaba sarf edeceklerini belirtti. Mahalle sakinlerinden A.R, PKK’nin fakir insanların yoğunlukta yaşadığı ve gecekondu sayısının fazla olduğu yerleri hedef halinde tuttuğunu ifade etti.

Belediyenin, ihtiyaç olmadığı halde sadece sokak girişlerine parke taşı döşemesine anlam veremediğini dile getiren A.R, “PKK’nin mahallemize gireceğine dair duyumlar aldık. Zaten mahalleye broşür dağıtıldı. Mahallemizde çamurlu sokaklar varken belediye sokak girişlerinde parke taşı üzerine parke taşı döşedi. Bunun ne anlama geldiğini bilmiyoruz. Yetkilileri durumdan haberdar ettik. Bizi ciddiye alan olmadı. Polis mahalleye geldi ancak duruma kayıtsız kaldı.” dedi.

Yol kapatma eylemlerine ve belediyenin sebepsiz yere mahallelerinde kazı çalışmaları yapmalarına engel olduklarını vurgulayan A.R, mahalle sakinleri olarak olası bir durumda tepkilerini ortaya koyacaklarını aktardı.

KADINLAR ENGEL OLDU

PKK’nin eskiden beri Kürt halkına büyük zulümler yaptığını sözlerine ekleyen A.R, şunları söyledi:

“Kadınlar, ellerine sopa alarak sokaklara parke taşı döşenmesine engel oldu. Neden bize bunu yapıyorlar? Özellikle, Kürt halkına saldırıyorlar, dinimize laf atmaya kalkışıyorlar. Biz asla bu zihniyeti kabul etmiyoruz. Suriye’yi ve Sur’u gördük. Aynısını burada yaşatmaya çalışıyorlar. Yetkililerin ciddi bir şekilde çalışmaları ve bu konuda duyarlı olmaları lazım.”

Başka bir mahalleli Ö.M ise belediyenin, sokaklarda ‘Borular patlamış’ bahanesiyle kazı çalışmaları yapmasının akıl kârı olmadığını belirtti.

PKK’nin Sur ve Bağlar ilçelerinde çatışma ortamı oluşturduklarını ancak Kuçe Mahallesi’nde buna izin vermemek için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Ö.M, “Şu an sokaklarımıza üst üste parke taşı yığılıyor. Üstelik bunu gece vakitlerinde yapıyorlar." diye belirtti.

PKK'LILAR TEHDİT ETTİ

Belediyenin, ‘Su boruları patlamış’ bahanesini kullanarak sokaklarında kazı çalışmaları yaptığını ifade eden Ö.M, “Bazı yerlerde, ‘Boru patlamış’ diye kazı yaptılar. Boru patlamadığı halde kazı yapıldı. Biz, ‘Boru patlamamış, neden geldiniz? Burayı kapatıp gidin’ diyerek onlara engel olduk. Yaşadığım bir olayı da anlatayım. Demiryolu tarafında 6-7 YDG-H’li sokakta ses bombası patlatıyordu. Aynı zamanda sokağa barikat da kuruyorlardı. Biz de halk olarak buna karşı çıktık, onlara engel olmaya çalıştık. PKK’liler ise bize ‘Sakın bu taşları yıkmayın. Yoksa size gerekeni yaparız’ dediler.” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar