Lüks yata kaçak taşıdığı için 'şerh' konuldu

Lüks otel konforuna sahip yatı Tansu Çiller'in başbakanlığı döneminde aldığı, "başkan" anlamına gelen "President" adının verildiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Lüks yata kaçak taşıdığı için 'şerh' konuldu
Balıkesir'in Bandırma ilçesi ile Çanakkale'nin Bozcaada açıklarında eylül ve kasım aylarında içinde kaçaklarla yakalanan 19 metrelik "President" isimli lüks yatın, mahkemece üzerine "satılamaz", "kiralanamaz", "başka kimselerce kullanılamaz" şerhi konularak serbest bırakılmasına karar verildi.

3 Kasım'da, Bozcaada açıklarından Yunanistan'ın Midilli Adası yönüne gittiği sırada Sahil Güvenlik unsurlarınca düzenlenen operasyonla, içinde 181 kaçakla yakalanan lüks yat, adli makamlarca Yeniköy Balıkçı Barınağı'na yediemine bırakıldı.

İnsan kaçakçılığından iki organizatörün tutuklandığı olayla ilgili Ezine Sulh Ceza Mahkemesince, 19 metrelik yatın üzerine, CMK'nın 128. maddesi gereğince, suçta kullanıldığının tespit edilmesi nedeniyle, "satılamaz", "kiralanamaz", "başka kimselerce kullanılamaz", "başka kişilere devri yapılamaz" şerhi konuldu.

Ruhsat sahibinin başka bir suçtan tutuklu bulunduğu öğrenilen lüks yat, sadece bir defaya mahsus vekalet yöntemiyle Yeniköy Balıkçı Barınağı'ndan alınıp, bağlama kütüğünün bulunduğu yere götürülebilecek.

Lüks yat, barınakta alınacağı günü bekliyor.

Söz konusu yat, eylülde, Balıkesir'in Bandırma ilçesinden bindirilen 134 kaçak göçmeni İtalya'ya götürmek üzereyken yakalanmıştı.

Özellikleri

1987 Tayvan yapımı olan lüks otel konforuna sahip yatı, Tansu Çiller'in başbakanlığı döneminde aldığı ve "başkan" anlamına gelen "President" adını verdiği öğrenildi.

2001 yılında Çiller ailesi tarafından satıldığı belirtilen, 650 beygir gücünde iki makinesi bulunan Amerikan tipi yat, geniş bir salona, özel yatak odasına ve iki büyük kamaraya sahip. Her kabininde ayrı tuvaleti ve banyosu bulunan teknede ısıtma ve soğutma özellikli klima sistemi, televizyon ve jeneratör yer alıyor.

Geçen zaman içinde birçok kez el değiştiren yatın adı, uzun süre sonra Balıkesir'in Bandırma ilçesi açıklarında içinde kaçaklarla yakalanmasıyla duyulmuştu.

Yorumlar