Lice'de karakola saldırı: 3 şehit, 26 yaralı

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'daki jandarma karakoluna terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 3 askerin şehit olduğunu, 24 askerin yaralandığını duyurdu

Google Haberlere Abone ol
Lice'de karakola saldırı: 3 şehit, 26 yaralı

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'daki jandarma karakoluna PKK terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 3 askerin şehit olduğunu, 24 askerin yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığının resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, dün saat 21.10 sıralarında Diyarbakır-Lice karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu nizamiyesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 24 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

ÇINAR'DA BENZER SALDIRI OLMUŞTU

Hani ilçesinde geçen bomba düzenekli bir bombalı araç ele geçirilmişti. Diyarbakır'ın Çınar ve Şırnak'ın Nusaybin ilçesinde en son bombalı araçla düzenlenen saldırılarda çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti. 

AYNI KARAKOLUN ASKERLERİNE 18 ŞUBAT'TA DA SALDIRI DÜZENLENDİ

Lice'deki Mermer Karakolu'na bulunduğu bölgede 18 Şubat'ta da bombalı tuzaklı saldırı düzenlenmişti. Askeri aracın geçişi sırasında bombalı tuzak patlatılmıştı. Yaklaşık 1 tonluk bombanın kullanıldığı saldırıda 6 asker şehit olmuştu. 

Saldırı sırasında 350 metrelik kablo kullanıldığı ortaya çıkmıştı. 

Yorumlar