Lice şehidi Denizli'de toprağa verildi

Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının silahlı saldırısında şehit düşen Uzman Çavuş Bilgiç, memleketi Denizli’de toprağa verildi

Google Haberlere Abone ol
Lice şehidi Denizli'de toprağa verildi
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının silahlı saldırısı sonucu şehit edilen Uzman Çavuş Özkan Bilgiç, memleketi Denizli’de son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır-Bingöl karayolunun güvenliğini sağlayan timlere PKK'lı teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda şehit düşen Özkan Bilgiç'in (24) Türk bayrağına sarılı naaşı, Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlenen törenin ardından, uçakla Denizli Çardak Havaalanı'na getirildi.
Havaalanında düzenlenen askeri törende şehidin naaşını ailesi, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 11'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız ve diğer protokol üyeleri karşıladı.

Karayolu ile Pamukkale ilçesine bağlı Korucuk Mahallesi'ndeki babaevine getirilen şehidin naaşına, eşi Ayşe Bilgiç, babası Necip, annesi Fatma ve kardeşi Halil Bilgiç, uzun süre sarılarak, gözyaşı döktü.

Dua okunması ve helallik alınmasının ardından, şehidin cenazesi askerlerin omzunda cenaze aracına konularak, Korucuk Camisi'ne getirildi.

Şehit Bilgiç, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Korucuk Mezarlığında defnedildi.

Şehidin yakınları ve vatandaşlar, cenazenin evinden camiye, oradan da mezarlığa götürülmesi sırasında tekbirlerle araçlara eşlik etti.

Diyarbakır-Bingöl karayolunun güvenliğini sağlayan timlere, Kıralan köyü Gömtepe mevkisinde PKK'lı teröristlerce silahlı saldırı düzenlenmiş, 2 asker çıkan çatışmada, 3 asker de kaldırıldıkları Diyarbakır Asker Hastanesinde şehit düşmüştü.

Diyarbakır'da dört ay önce bir çatışmada yaralanan şehit Bilgiç'in tedavisi sonrası tekrar görev yerine döndüğü, Bilgiç'in iki ay önce nişanlısı Ayşe ile nikahlandığı, 2 Ekim'de de düğün yapacağı öğrenildi. Şehidin, iki hafta önce Denizli'ye gelerek, düğün hazırlıkları için gelinlik ve damaklık aldığı ve ev tuttuğu bildirildi.

Yorumlar