Lice operasyonunda 9 PKK'lı öldürüldü

Lice'nin sokağa çıkma yasağı ilan edilen 16 köyünün içinde bulunduğu bölgede düzenlenen operasyonda 9 PKK'lı öldürüldü

Google Haberlere Abone ol
Lice operasyonunda 9 PKK'lı öldürüldü
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde dün başlatılan ve bordo berelilerin de katıldığı hava destekli geniş kapsamlı operasyonlar devam ederken, teröristlerle güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmalarda 9 PKK'lı terörist ölü olarak ele geçirildi.

Lice Kaymakamlığı'nca dün 16 köy kırsalında ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. Özel Kuvvetler Komutanlığı ekiplerinin de katıldığı hava destekli operasyonlarda yerleri tespit edilen teröristler ateş altına alındı. Karadan da destek verilen operasyonlarda 9 terörist öldürüldü.

Lice Kaymakamlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince halkın can ve mal güvenliğinin korunması, kamu düzeninin tahsisi ve huzur ortamının sağlanması amacıyla terör örgütü mensuplarına yönelik ilçe kırsalında operasyon düzenleneceği belirtildi.İlçeye bağlı Dibek, Arıklı, Çağdaş, Yolçatı, Tepe, Serince, Beğendik, Esenli, Kabakaya, Uçarlı, Kayacık, Ortaç, Yalaza, Bağlan, Çavundur ve Dolunay köylerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği kaydedilen açıklamada, vatandaşların kendi can ve mal güvenlikleri açısından yasağa uymalarının önem taşıdığı bildirildi.Açıklamada, yasağın bitim süresinin ayrıca duyurulacağı ifade edildi.Bölgeye çok sayıda asker sevk edildiLice kırsalında İnsansız Hava Aracı (İHA) ile tespit edilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla operasyon başlatıldı.İlçeye bağlı Yolçatı kırsalında bir grup teröristin bulunduğunun İHA'larla tespit edilmesi üzerine bölgede operasyon düzenlendi. Operasyon nedeniyle bölgeye çok sayıda asker sevk edildi.Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığından kalkan savaş uçakları da teröristlerin bulunduğu alanları ve muhtemel kaçış güzergahlarını vurdu. Bölgede operasyon sürüyor.

Giriş ve çıkışlara izin verilmeyen operasyon bölgesine çok sayıda asker helikopter ile indirildi. Operasyonların sürdüğü bölgede yer yer çatışmalar yaşanırken dumanların da yükseldiği öğrenildi.

Özel Kuvvetler Komutanlığı birliklerinin de destek verdiği geniş kapsamlı operasyonda sıkıştırılan teröristler, bölgeye canlı kalkan çağrısı yaptı. Operasyon bölgesinde alınan güvenlik önlemleriyle bölgeye sivillerin girmesi engellendi. Askerlerin olduğu bölgelere ise çok sayıda zırhlı araç sevk edildi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı operasyon çevresinde askerlerin bekleyişi sürerken helikopterlerin ise keşif uçuşu yaptığı bildirildi.

Teröristlere yönelik operasyonlar bölgede aralıksız devam ediyor.

MARDİN VE ŞIRNAK'TA 8 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, "önemli yurt içi olaylara" ilişkin bilgilere yer verildi.
Buna göre dün, Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda 4teröristin etkisiz hale getirilmesiyle ilçede etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 286 oldu. 14 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, imha edilen toplam el yapımı patlayıcı sayısı 623'e ulaştı.

Şırnak'ta devam eden operasyonda da 4 terörist etkisiz hale getirildi, operasyonda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 246'ya yükseldi. 9 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, imha edilen patlayıcı sayısı da 704 oldu.

Şırnak ve Elazığ'da yürütülen operasyonlarda ise 2 terörist teslim oldu.

Öte yandan, Hakkari'de devam eden ayrıntılı arama faaliyetlerinde arazide gizlenmiş halde 3 bin 672 adet kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 1 adet kalaşnikof piyade tüfeği, 4 adet av tüfeği, 6 adet tabanca ile 4 adet kalaşnikof şarjörü ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde ve Şırnak'ta yapılan aramalarda, bölücü terör örgütütarafından yola tuzaklanmış halde bulunan 7 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Bitlis'teki operasyonda, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 60 kilogram amonyum nitrat, 100 metre kablo, muhtelif miktarda yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

 

Yorumlar