Lice'nin kırsal mahallelerinde bir yasak daha

Lice'nin daha önce sokağa çıkma yasağının ilan edildiği mahallelerinde bir kez daha sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Google Haberlere Abone ol
Lice'nin kırsal mahallelerinde bir yasak daha
Lice'de son olarak sokağa çıkma yasağı ilan edildikten sonra büyük bir operasyon düzenlenen kırsaldaki mahallelerinde bugün bir kez daha sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağının ilanından sonra operasyonların başlaması bekleniyor. İlçenin birçok bölgesinde kontrol noktaları kuruldu. Diyarbakır Dicle'de dün akşam meydana gelen bombalı saldırıda iki asker şehit düşmüş 20 asker de yaralanmıştı.



Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nin kırsal kesiminde yer alan 11 mahallesinde gerçekleştirilecek operasyon için Kaymakamlık tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Lice Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kaymakamlıkça 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 32/Ç maddesi gereğince halkın can ve mal güvenliğinin korunması, kamu düzeninin tahsisi ve huzur ortamının sağlanması amacıyla 02 Mayıs 2016 saat 11.00'den geçerli olmak üzere Lice İlçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon gerçekleştirileceği belirtilerek, "Yürütülecek olan operasyonlar sebebiyle Abalı, Örtülü, Saydamlı, Yalımlı, Akçabudak, Ulucak, Kılınçlı, Yorulmaz, Baharlar, Bayırlı, Hedik mahallesinde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır" denildi.



Lice ilçesinde en son 23 Nisan'da 16 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edilen Lice'de yasak, 25 Nisan'da kaldırılmıştı. Yasak sırasında ilçenin kırsalında büyük bir operasyon düzenlenmiş PKK'ya ağır darbe vurulmuştu. 

Yorumlar