Kurşunlu Camii'nin son hali görüntülendi

Yaklaşık üç buçuk ay boyunca sokağa çıkma yasağının uygulandığı Sur ilçesindeki yasak kısmen kalktıktan sonra yaşanan tahribat da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Kurşunlu Camii'nin görüntülenen son hali yaşanan çatışmaların boyutunu ortaya koydu

Google Haberlere Abone ol
Kurşunlu Camii'nin son hali görüntülendi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce ateşe verilen tarihi Fatihpaşa Camii'ndeki tahribatın boyutu, operasyonun ardından ortaya çıktı.

Sur ilçesinde terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonun başarıyla tamamlanmasının ardından İçişleri Bakanlığının koordinesinde sokağa çıkma yasağının devam ettiği Fatih Paşa Mahallesi'ne alınan bir grup gazeteci, PKK'lı teröristlerce ateşe verilen Fatihpaşa Camii'nin (Kurşunlu Camii) son halini görüntüledi.

Saldırıda şadırvanı yıkılan, orijinal kapısı tamamen yanan, imam odası ile daha önce medrese olarak kullanılan bölümü ile altın varaklı minberi kullanılamaz hale gelen caminin çevresinde de teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcıların infilak etmesi sonucu büyük çukur oluştuğu görüldü.

1516-1521 yıllarında dönemin Diyarbakır Valisi Bıyıklı Mehmet Paşa tarafından yaptırılan ve kubbelerinin kurşunla kaplı olması nedeniyle "Kurşunlu" diye de anılan caminin dış duvarlarında uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıların izleri dikkati çekti.

Yorumlar