Köylüleri öldüren HDP'lilerin hakim karşısına çıktı

İdil'de geçen yıl grup halinde gittikleri köyde Hüda Par'lı iki köylüyü öldüren sanıklar bugün hakim karşısına çıktı

Google Haberlere Abone ol
Köylüleri öldüren HDP'lilerin hakim karşısına çıktı

Şırnak'ın İdil ilçesinde geçen yıl Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyesi 2 kişinin öldürülmesine ilişkin açılan davada, biri tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Midyat Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklardan Sedat Teber, tutuklu bulunduğu Midyat Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle katıldı.

Duruşma, tutuksuz yargılanan sanıklar Şükrü Şimşek ve Kasım Akyüz, öldürülen HÜDA PAR üyeleri Abdulcelil Talayhan ve Muhammed Şerif Şimşek'in yakınları ile tarafların avukatları hazır bulundu.

Mahkemede tutuklu sanık Teber'in annesi ve ablası tanık olarak dinleyen mahkeme heyeti, Teber'in tutukluluğunun devamına ve olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU ?

Şırnak'ta 29 Mayıs 2015'te, İdil ilçesi Kozluca köyüne gelen HDP'li grup, parti bayrakları ve milletvekili adaylarının resimlerini asmak istemişti. Buna karşı çıkan köylüler ile grup arasında tartışmalar yaşanmıştı. 

Köydeki HÜDA PAR üyeleriyle tartışan HDP'li gruptaki bir kişi silahla ateş açmıştı. Olayda, HÜDA PAR üyeleri Abdulcelil Talayhan (38) ve Muhammed Şerif Şimşek (34) yaralanmıştı. Yaralılar, kaldırıldıkları Nusaybin Devlet Hastanesinde kurtarılamamıştı.

Yorumlar