Konya'da Facebook'tan tehditten sonra cinayet

Konya'da iki aile arasındaki husumet cinayetle sonuçlandı. Cinayeti işleyen tarafın daha önce Facebook üzerinden tehditler savurduğu öğrenildi

Google Haberlere Abone ol
Konya'da Facebook'tan tehditten sonra cinayet
Konya Selçuklu'da iki aile arasındaki husumet cinayetle sonuçlandı. Daha önce başlayan tartışma sosyal medya üzerinden tehditlerle devam etti; sonra da cinayetle bitti. Selçuklu ilçesinde iki aile arasında çıkan bıçaklı kavgada bir kişi öldü, 9 kişi yaralandı. Merkez Selçuklu ilçesi Tepekent Mahallesi'nde, aralarında husumet bulunan iki ailenin fertleri arasında tartışma çıktı. Bıçaklı kavgaya dönüşen olayda; Süleyman, Ahmet, Mustafa, Fatih, Yasin ve Ümmühan Koçak, Bayram, Osman ve Hüseyin Olgun ile Sakine Hoşgör yaralandı. Yaralılar Konya'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Fatih Koçak, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaralılardan Mustafa ve Ahmet Koçak'ın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

İddiaya göre, daha önceden kavga nedeniyle aralarında husumet bulunan iki aile arasında sokak ortasında çıkan kavgada karnından bıçaklanan 30 yaşındaki Fatih Koçak hayatını kaybederken, 2'si ağır 9 kişi de yaralandı.



Olay, saat 23.15 sıralarında merkez Selçuklu ilçesine bağlı Tepekent Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre baba Mehmet Olgun bir hafta önce araba park etme mevzusu nedeniyle Koçak ailesinin çocukları tarafından darp edildi. Bu nedenle Koçak ve Olgun aileleri arasında husumet başladı. Bunun üzerine Mehmet Olgun'un çocukları ve yakınları dün akşam mahalle kahvesine giderek Koçak ailesinin çocukları ile kavgaya tutuştu. Mahalle sakinleri iki aileyi de ayırarak kahveden uzaklaştırdı. Evlerine giden Hüseyin, Bayram ve Osman Olgun kardeşler akrabalarını da yanına alarak evlerinin 50 metre uzağında oturan Koçak ailesinin evinin önüne gitti. İki aile arasında yaşanan tartışma kısa sürede bıçaklı kavgaya dönüştü. Yaşanan kavgada Süleyman Koçak, Fatih Koçak, Ahmet Koçak, Mustafa Koçak, Ümmühan Koçak, Yasin Koçak, Sakine Hoşgör ile karşı taraftan Hüseyin, Bayram ve Osman Olgun bıçakla çeşitli yerlerinden yaralandı. İbhar üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Mahalle sakinleri yaralıları otomobillere alarak hastaneye götürmek üzere yola çıktı. Yolda karşılaşılan ambulanslara alınan yaralılar, kent merkezindeki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaralı halde bahçede kanlar içinde yatan ancak olaydan yaklaşık 30 dakika sonra yakınları tarafından fark edilip hastaneye kaldırıldığı öğrenilen Fatih Koçak, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Karnından yaralanan Mustafa veAhmet Koçak kardeşlerin ise hayati tehlikelirinin devam ettiği öğrenildi.

FACEBOOK'TAN TEHDİT

Olaya karışan ve soruşturma kapsamında göz altına alınan Hüseyin Olgun'un, bir hafta önce Koçak ailesi için facebook hesabında, "55 yaşındaki bir kişiye 6-7 kişi nasıl daldınız. Hepinize ızdırap olacam. Adam nasıl hırpalanır ben size göstereceğim." yazısı paylaşması dikkat çekti. Jandarma, Fatih Koçak'ı kimin öldürdüğü belirlemek için çalışma başlattı. Olay ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Yorumlar

ali sığırlar