Kırklareli'nde FETÖ'den 22 tutuklama

Kırklareli merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 61 şüpheliden 22'si tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Kırklareli'nde FETÖ'den 22 tutuklama
Kırklareli merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 61 şüpheliden 22'si tutuklandı.
Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar sürüyor.
Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçen hafta FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında, FETÖ elebaşına ait dershane, okul ve derneklerde görevli FETÖ/PDY adına faaliyette bulunan 94 kişiyi tespit ederek, Kırklareli, Afyonkarahisar, Edirne, Denizli, İstanbul, Bitlis, Yalova, Van, Bursa ve Tekirdağ'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 61 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 21'i savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, 40'ı adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından 32 şüpheli, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilirken, 8'i serbest bırakıldı.
Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce sorgulanan şüphelilerden 22'si tutuklanırken, 7'si adli kontrol şartıyla olmak üzere 10'u serbest bırakıldı.
Soruşturma kapsamında, Murat Soylu, Ahmet Ülver, Muhammded Çevik, Mehmet Alboğa, Yasemin Kılıç, Mustafa Yılmaz, Kaya Nabi Akyay, Eda Demirbaş, Hamza Ali Altürk, Eyüp Karadoğan, Emine Mine Beyazıt, Hatice Başara, Ahmet Bayraktar, Müjgan Yılmaz, Çilem Aksoy, Ebru Çelik, Şeyma Anıl, Yasin Anıl, Asuman Hüseyin, Erdem Hüseyin, Yusuf Önder Aksoy ve Gökçen Öztürk tutuklandı.
Öte yandan, tutuklular arasında firari şüpheli "sözde il imamı" Şuayip Beyazıt'ın eşi Emine Mine Beyazıt da bulunuyor.
Soruşturma kapsamında şüpheli 33 kişinin de yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Hakkında yakalama kararı bulunan bir şüphelinin ise ABD'de olduğu tespit edildi.

Şüphelilerden E.B'nin Babaeski'deki evinde yapılan aramada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in şifa bulması için yazdığı dua ile diğer şüphelilerin evlerinde 1 dolarlık banknotlar, bazı evrak ve FETÖ elebaşına ait kitaplarla görüntülerinin bulunduğu DVD'ler ele geçirilmişti.

Yorumlar