Kilis'e düşen roketlerde ölü sayısı ikiye çıktı

Suriye'den Kilis'e düşen roketler iki kişinin ölümüne neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Kilis'e düşen roketlerde ölü sayısı ikiye çıktı

Kilis'te, Suriye'den atılan roket mermilerinin düşmesi sonucu biri çocuk 2 kişi hayatını kaybetti, bir çocuk yaralandı. 

Alınan bilgiye göre, Kazım Karabekir Mahallesi Zümrüt Sokak'a Suriye'den atılan roket mermisi düştü. 

Roket mermisinden kopan parçadan yaralanan Sıdıka Mavzer (54), kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. 

Kilis çevre yolunda seyreden 27 JA 252 plakalı otomobile de şarapnel parçası isabet etti. Araçtaki Utku (6) ve Mert (4) Özkan kardeşler yaralandı. Yaralı çocuklar, Kilis Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Gaziantep'e sevk edildi. Çocuklardan Mert Özkan, yolda hayatını kaybetti.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Kilis Valiliğinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, saat 14.00 sıralarında Suriye'den geldiği tahmin edilen 4 roket mermisinin şehir merkezinin muhtelif yerlerine düştüğü bildirildi.

Patlama sonucunda civarda bulunan bazı binalarda hafif düzeyde hasar oluştuğu belirtilen açıklamada, "Olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Kilis Belediye Başkanı Kara: Angajman kuralları çerçevesinde güvenlik güçlerimiz gerekli müdahaleyi yaptı.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Kilis'e roket mermilerinin düşmesinin ardından angajman kuralları çerçevesinde güvenlik güçlerinin gerekli müdahaleyi yaptığını belirterek, "Kilis'te şu anda durum sakin" dedi. 

Olayın ardından kısa bir sürede Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a ulaştıklarını belirten Kara, "Bakanımız, Genelkurmay Başkanımızla görüşüldü. Angajman kuralları çerçevesinde güvenlik güçlerimiz gerekli müdahaleyi yaptı. Kilis'te şu anda durum sakin. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için dua ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

TSK ANINDA KARŞILIK VERDİ

Aynı kaynaklar, düşen mermilerin Katyuşa roketatarına ait olduğunu belirterek, mermi izinden atışın IŞİD mevzilerinden yapıldığının tespit edildiğini söyledi. Belediye Başkan Kara, halktan dışarı çıkmamasını isterken, askeri kaynaklar olaydan sonra sınırda konuşlu Türk topçu birliğinin IŞİD mevzilerinin Fırtına obüsleri ile vurmaya başladığını açıkladı.

Yetkililer, sabah saatlerinde de Türkiye tarafına bazı taciz atışları yapıldığını ve bunlara karşılık verildiğini söyleyerek, “Kilis’e Katyuşa mermilerinin düşmesinden sonra IŞİD’e verdiğimiz karşılık çok yoğunlaştı. Bölgedeki tüm IŞİD mevzileri aralıksız topçu ateşine tutuldu. IŞİD’in topçu atışından dolayı kayıp verdiğini değerlendiriyoruz” dedi.

Yorumlar