Kilis bugün de roketlerle güne başladı

Kilis'te bugün sabah saatlerinde Suriye'den atılan iki roket mermisi boş bir araziye düştü.

Google Haberlere Abone ol
Kilis bugün de roketlerle güne başladı
Suriye'de IŞİD'in kontrolünde bulunan bölgeden bugün iki adet roket Kilis'e atıldı. Kilis'te boş bir araziye düşen roketler nedeniyle herhangi bir can kaybı yaşanmadı. 

DAEŞ terör örgütünce Kilis'e 2 roket atılması üzerine açılan karşı ateş sonucunda 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, bu sabah saat 08.00'de Kilis'e atılan 2 roket mermisi, Kilis İl Tarım Müdürlüğü bahçesine düştü ve olayda can kaybı yaşanmadı.

Bunun üzerine, bölgedeki ANTPQ-36 hedef tespit radarıyla, roketlerin atıldığı DAEŞ silah mevzileri tespit edildi. Sınırda bulunan Fırtına obüsleri ve çok namlulu roket atar (ÇNRA) bataryasıyla ateş açılması sonucunda iki adet katyuşa mevzisi imha edildi, ilk belirlemelere göre 3 DAEŞ üyesi terörist etkisiz hale getirildi.

Kilis'e son olarak dün akşam hudut bölgesinde yer alan bir karakola 4 adet roket atılmıştı. Karakola isabet etmeyen roketlerden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri misliyle karşılık verilmişti. Roketlerin geldiği bölge fırtına obüsleriyle ateş altını alınmıştı. 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, vurulan bölgede bulunan 13 IŞİD mensubu öldürüldü. Ayrıca örgüte ait doçka taşıyan 4 araç da imha edildi. 

 

Yorumlar