Kayseri Ticaret Odası'nda 'paralel' istifası

Kayseri'deki paralel yapılanma operasyonu kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kayseri Ticaret Odası (KTO) Meclis Başkanı Mehmet Filiz, oda üyelerinden gelen talep üzerine görevinden ayrıldı

Google Haberlere Abone ol
Kayseri Ticaret Odası'nda 'paralel' istifası

Kayseri'deki paralel yapılanma operasyonu kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kayseri Ticaret Odası (KTO) Meclis Başkanı Mehmet Filiz, üyelerden gelen talep üzerine görevinden istifa etti.

KTO mart ayı olağan toplantısı Mehmet Filiz başkanlığında yapıldı.

Filiz, burada yaptığı konuşmada, geçen toplantıda gündeme almadığı Meclis Başkanı'nın oylamayla görevden alınmasını içeren maddeyi Gümrük ve Ticaret Bakanlığından gelen yazı üzerine bugün gündeme aldığını söyledi.

Daha sonra basına kapalı devam eden toplantı çıkışında gazetecilere açıklama yapan Mehmet Filiz, görevinden ayrıldığını bildirdi.

Kayseri'de şubat ayında yapılan operasyonda, FETÖ/PDY'ye üye oldukları ve finansal destek sağladıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı çıkarılan 12 kişiden biri olan Mehmet Filiz adresinde bulunamamış, daha sonra savcılığa teslim olan Filiz, sevk edildiği mahkemece adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA

Yorumlar