Katliama dönün öğrenci gezisi 'kaçak' çıktı

Osmaniye'de katliama dönüşen öğrenci gezisinin gerekli makamlara haber verilmeden yapıldığı ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
Katliama dönün öğrenci gezisi 'kaçak' çıktı
Hatay Valiliğinden, İskenderun'dan Osmaniye'ye geziye giden ilkokul öğrencileri ile öğretmen ve velileri taşıyan midibüsün sulama kanalına devrilmesi sonucu 14 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin, gezinin, MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'nin 21. Maddesi'ne aykırı olarak mülki amirden izin alınmadan düzenlendiğinin tespit edildiği ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Valiliğin internet sitesinde yer alan açıklamada, İskenderun ilçesi Beş Temmuz İlkokulu velilerinin organize ettiği günübirlik Osmaniye Aslantaş Milli Parkı gezisi sırasında öğrenci ve velileri taşıyan midibüsün dün saat 19.16 sularında yaşanan trafik kazası neticesinde Cevdediye beldesinde bulunan DSİ Sulama Kanalı’na devrildiği kaybedildi.

Elim kazada midibüste bulunan yolculardan 5’i öğrenci, 1’i öğretmen, 6’sı veli, araç şoförü ve 1 bebek olmak üzere 14 kişinin hayatını kaybettiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
''Kazada Nur Seviner, Ferruşah Eşen, Nehir Uludağ, Beritan Geyik, Merve Pembe, Sevgi Ayaz, Ahmet Cebeci, Bahadır Karakurt, Meral Sarı, Umut Ayaz, Baver Keyik, Sultan Keyik, Yağmur Keskin ve Müzeyyen Keskin hayatını kaybetti. Kazadan yaralı olarak kurtulan 24 kişi, ayakta tedavilerinin ardından taburcu edilmiş olup, durumu ağır olan 2 kişinin tedavisi devam etmektedir.
Söz konusu gezinin, MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’nin 21. Maddesi'ne aykırı olarak mülki amirden izin alınmadan düzenlendiği tespit edilmiş olup, konu ile ilgili soruşturma başlatılmıştır. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz.''

CENAZELER İSKENDERUN'DA

Bu arada, kazada yaşamını yitiren 14 kişinin cenazesi, sabah saatlerinde İskenderun Devlet Hastanesi morguna getirildi.

Yakınlarını kaybedenlerin hastane morgu önünde bekleyişi sürerken cenazeleri teslim alan bazı ailelerin sinir krizi geçirdiği gözlendi.

BEŞ TEMMUZ'DA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Kaza nedeniyle Valilik talimatıyla Beş Temmuz İlkokulu'nda bugün eğitime ara verildi.
Öğrencilerin olmadığı okulda, bazı öğretmen ve velilerin bahçede bekledikleri görüldü.

Yorumlar