Katilin cenazesi ortada kaldı

Tarsus'un Kocaköy Mahallesi sakinleri, cezaevinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesinin mahallelerinde defnedilmesini istemiyor

Google Haberlere Abone ol
Katilin cenazesi ortada kaldı

Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ilişkin davada ağırlaştırmış müebbet hapis cezasına çarptırılan ve dün cezaevinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesinin defnedilmesi düşünülen Tarsus'un Kocaköy Mahallesi'ndeki vatandaşlar mezarlığın kapısını kilitledi.

Adana Kürkçüler Cezaevinde uğradığı silahlı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede ölen hükümlü Altındöken'in Adana Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemleri tamamlandı.

Yakınları tarafından kiralanan özel bir cenaze aracına konulan Altındöken'in cenazesi, defnedilmek üzere Mersin'in Tarsus ilçesine gönderildi.

Bu arada, cenaze aracı için Adana'daki merkez ilçe belediyeleriyle görüştüklerini belirten Altındöken'in yakınları, gece cenaze aracı olmadığını ancak sabah saatlerinde araç verilebileceğinin söylenmesi üzerine özel araç kiraladıklarını ifade etti.

Yakınları tarafından Tarsus Şehir Mezarlığına getirilen Altındöken'in cenazesini özel güvenlik görevlileri karşıladı.

Cenazenin bir an önce defnedilmesini isteyen Altındöken'in yakınlarına mezarlık yetkilileri, belediye meclisinde daha önce alınan karar nedeniyle gece def

nin yasak olduğunu, morgda da yer bulunmadığını belirtti.

Bu arada, mezarlığa gelen Tarsus Emniyet Müdürü Salim Çakan da Kaymakam Bekir Atmaca, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü yetkilileriyle telefonda görüştü.

Aileyle de yapılan görüşmelerin ardından cenaze polis nezaretinde aynı araçla yeniden Adana'ya götürüldü.

HASTANE MORGUNA ALINDI

Adana Devlet Hastanesine getirilen cenaze buradaki morga konuldu. Cenazenin indirilişi sırasında kendisinden yardım istenen bir özel güvenlik görevlisi, "Benim görevim değil. Ben indirmem." dedi.

Saldırıda yaralanan Necmetin Altındöken'in tedavisi ise Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sürüyor. Olayın ardından 7 cumhuriyet savcısı, soruşturmayı yürütmeleri için görevlendirildi. Cezaevi içindeki güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiği, ziyaretçi kayıtlarının da araştırıldığı öğrenildi.

KATİLİN ANNESİ: SOKAĞA MI ATAYIM, BEN ANNEYİM

Oğlu Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesinin bulunduğu Adana Devlet Hastanesi morgu önüne gelen anne Naciye Tan, sinir krizi geçirdi.

Cenazenin defnedilememesine ağlayarak tepki gösteren anne Tan, "Cenazeyi kimse kabul etmiyor. Sokağa mı atayım? Ben anneyim. Bir araba verin, götüreyim." dedi.

Tan'ı, kadın polis memuru sakinleştirmeye çalıştı.

Altındöken'in cenazesinin Mersin'in Tarsus ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Kocaköy Mahallesi'nde defnedilmek istendiğinin duyulması üzerine mahalle sakinleri harekete geçti.

Mezarlığın kapısını kilitleyen Kocaköylüler, cenazeyi istemediklerini söyledi.

Mahalle Muhtarı Rifat Öcalan, cenazenin mahallelerinde defnedilmesini kabul etmeyeceklerini ifade etti.

"Onu buraya zorla gömerlerse kepçeyle çıkarırım" diyen Öcalan, şöyle konuştu: "İstemiyoruz. Onların burayla hiç bağlantısı yok. Dedeleri bile burada bir gün ikamet etmedi. Yakından uzaktan onların köyümüzle bağlantısı yok. Bizim aklımızdan bile geçmiyordu buraya getirileceği. Kimsesizler mezarlığına gömülür diye düşünüyorduk. Kimse kabul etmez. Biz almayız bizi de beraber gömerler. Köylüler istemediğini söyledi. 'Getireceğiz' dediler, 'Hayır' dedik. Beni aradılar, köylüm de ben de kabul etmiyoruz."

Öcalan, cenazenin defnedilmesini engellemek için mezarlığın kapısına kilit vurduklarını belirterek, "Gömecek yer bulamazlarsa kadavra yapsınlar." dedi.

Bu arada, Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, mahallede tedbir aldı.

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan hükümlülerden Ahmet Suphi Altındöken, dün Adana'da Kürkçüler Cezaevinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ölmüş, babası Necmettin Altındöken ise yaralanmıştı.

Yorumlar