Karaman valiliği: Failin Ensar Vakfı'yla ilgisi yok

Karaman Valiliği, bir sınıf öğretmeninin bazı öğrencilere yönelik istismarda bulunduğu iddialarına ilişkin, "Olayın şüphelisi M.B'nin Ensar Vakfı üyesi olmadığı anlaşılmıştır" açıklamasında bulundu

Google Haberlere Abone ol
Karaman valiliği: Failin Ensar Vakfı'yla ilgisi yok

Karaman Valiliği, bir sınıf öğretmeninin bazı öğrencilere yönelik istismarda bulunduğu iddialarına ilişkin, "Yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar neticesinde, olayın tamamıyla ortaya çıkarılacağı, suçun sübut bulması halinde suçlunun hak ettiği adli ve idari cezaları alacağı konusunda kimsenin tereddüdü bulunmamalıdır" açıklamasında bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 10 çocuğa yönelik cinsel istismar iddialarıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturmanın başlatıldığı ve soruşturma kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli öğretmen M.B'nin 5 Mart'ta tutuklandığı hatırlatıldı.

Konunun Karaman Cumhuriyet Başsavcılığınca 7 Mart'ta yazılı olarak Valiliğe intikal ettirilmesi üzerine hemen M.B. hakkında görevden uzaklaştırma işlemi uygulanıp, disiplin soruşturması için 2 müfettişin görevlendirildiği belirtilen açıklamada, "Soruşturma 5 gün içerisinde tamamlanarak, disiplin soruşturma raporu ve ekleri, Valiliğimizce gereğinin takdir ve ifası için 11 Mart'ta Milli Eğitim Bakanlığına intikal ettirilmiştir" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: Kayıtların tetkikinde olayın şüphelisi M.B'nin, Karaman İmam Hatip Okulu, İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (KAİMDER), yine Vakıflar Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre de Ensar Vakfı üyesi olmadığı anlaşılmıştır.

Ayrıca adı geçen vakıf ve dernek adına ilimizde açılmış bir yurt bulunmamaktadır. Bilindiği gibi bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde yanlış ve yanıltıcı bilgilerin verildiğinin tespit olunması üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığınca konuyla ilgili basın açıklamaları yapılmıştır.

Yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar neticesinde, olayın tamamıyla ortaya çıkarılacağı, suçun sübut bulması halinde suçlunun hak ettiği adli ve idari cezaları alacağı konusunda kimsenin tereddüdü bulunmamalıdır.

Yorumlar