Karabük ve Bartın demokrasi nöbetine devam ediyor

AK Parti Bartın İl Başkanı Manav: " Tanka, helikoptere ve uçağa insanımız sadece elindeki Türk bayrağı ile karşı koydu. Bu Çanakkale ruhunun yeniden canlanmasıdır"

Google Haberlere Abone ol
Karabük ve Bartın demokrasi nöbetine devam ediyor
Karabük ve Bartın'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı ''demokrasi nöbeti'' devam ediyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda ellerindeki Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, çalınan marşlar eşliğinde darbeyi protesto ederken, FETÖ aleyhinde slogan attı.

AK Parti Bartın İl Başkanı Hüseyin Manav, Türk milletinin demokrasiye, özgürlüğüne ve bağımsızlığına gerçekten ne kadar düşkün olduğunun bir göstergesi olarak meydanların önemli bir örnek olduğunu söyledi.

İnsanları 26 gündür meydanlarda toplamanın kolay bir şey olmadığının ifade eden Manav, şöyle devam etti:

"Meydanlarda gençlerimizin milli birlik ve beraberlik içerisinde yetiştiğini ve 70-80 yaşındaki insanımızında vatan söz konusu olduğunda hala elinde bastonu ile bu meydanlara geldiğini görüyoruz. Her görüşe sahip insanımız buralarda. Ülkemizin özlediği tabloyu meydanlarda görebiliyoruz. Allah bu devlet ve millete zeval vermesin. Bu musibet ülkemiz için hayırlı oldu. 15 Temmuz belası ülkemiz insanını birleştirdi. İnsanımız kendilerini suni sebepler ile ayrıştırıldığını gördü. Söz konusu vatan, istiklal olduğunda Türk milletinin karşısında hiçbir şeyin duramayacağı görüldü. Bunu görmek dünyanın en güzel şeyi."

Manav, 81 ildeki meydanlar da büyük Türkiye'nin fotoğrafının verildiğini vurgulayarak, şunlar kaydetti:

"İlk geceden itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti ile vatandaşlarımız sokağa indi. O gece çok kısa sürede meydanlar doldu. Darbe karşısında insanımız demokratik bir şekilde meşru müdafaa haklarını kullandılar. Meydanlardaki insanımız bu hakkını kullanmaya devam ediyor. Burada bir organizasyon yok. Herkes bu meydanlarda bir şeyin ucundan tuttu. Burada çok güzel manzaralar. Tanka, helikoptere ve uçağa insanımız sadece elindeki Türk bayrağı ile karşı koydu. Bu Çanakkale ruhunun yeniden canlanmasıdır."

Karabük

Karabük ve Safranbolu'da da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam etti.

Meydanlarda toplanan vatandaşlar akşam ve yatsı namazını kıldı, ardından Türk bayraklarını sallayarak darbe girişiminde bulunan FETÖ aleyhinde slogan attı.

Meydanlarda bekleyen vatandaşlara çeşitli kurumlar tarafından su, çay, pilav ve ayran ikram edildi.

Yorumlar