Kar kalınlıkları 3 m'ye ulaştı

Türkiye'de son yıllarda görülen en yoğun kar yağışlarının ardından başta kayak merkezleri olmak üzere bazı yerlerde kar kalınlığı 3 metreye yaklaştı

Google Haberlere Abone ol
Kar kalınlıkları 3 m'ye ulaştı

Türkiye'de son yıllarda görülen yoğun kar yağışlarının ardından başta kayak merkezleri olmak üzere bazı yerlerde kar kalınlığı 3 metreye yaklaştı.

AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye son yılların en yoğun kar yağışlı günlerini yaşıyor. Türkiye'nin dört bir yanı beyaz örtüye bürünürken, ölçülen kar kalınlıkları da dikkati çekiyor.

Bu kapsamda, özellikle kayak merkezlerinde ölçülen kar kalınlıkları turizmciler ve kayakseverlerin yüzünü güldürüyor. Kayak merkezlerinde ölçülen kar kalınlığı 3 metreye yaklaşırken, şehir merkezlerinde kar kalınlığı bazı istisnalar olsa da doğudan batıya doğru azalıyor.

Verilere göre, en yüksek kar kalınlığı 265 santimetreyle Bolu'da bulunan Kartalkaya Kayak Merkezinde ölçüldü. Dünyanın önde gelen kış turizm merkezlerinden Uludağ'da ise kar kalınlığı 255, Kartepe Kayak Merkezi'nde 250, Davraz Kayak Merkezi'nde ise 200 santimetreyi buldu. Bu rakam, kış turizminin diğer önemli noktalarından Erciyes Kayak Merkezi'nde 140, Palandöken Kayak Merkezi'nde ise 82 santimetre olarak kayıtlara geçti.

ŞEHİR MERKEZLERİNDE EN YÜKSEK KAR BİTLİS'TE

Kayak merkezlerinin yanı sıra bazı şehir merkezlerindeki kar kalınlıkları da dikkati çekiyor. Buna göre, bu alanda ilk sırada gelen Bitlis merkezde 92 santimetre kalınlığında kar bulunuyor. Kalınlık Konya Beyşehir'de 54, Ağrı merkezde 49, Muş merkezde ise 47 santimetreyi buldu.

Batı bölgelerinde ise Balıkesir'in Bandırma ilçesi ölçülen 42 santimetre kalınlığında karla ilk sırada yer alıyor. Bandırma'yı 37 santimetre ile Edirne takip ediyor.

Türkiye'nin en soğuk şehirlerinin başında gelen Erzurum ise söz konusu bölgelerin gerisinde kaldı. Erzurum'da kar kalınlığı 29 santimetre olarak ölçüldü.

Kayak merkezleri ile bazı merkezlerde ölçülen kar kalınlıkları şöyle:

Merkez kalınlık (cm) Kartalkaya 265 Uludağ 255 Kartepe 250 Davraz 200 Ilgaz-Doruk 160 Erciyes 140 Murat Dağı 122 Ilgaz-Yıldıztepe 110 Yıldızdağı 92 Palandöken 82 Erzurum Konaklı 77 Sarıkamış 68 Saklıkent 65 Bitlis Nemrut 59 Erzincan Ergan 58 Hazarbaba 50 Samsun Ladik 41 Elmadağ 35 Bitlis merkez 92 Konya Beyşehir 54 Ağrı merkez 49 Muş merkez 47 Balıkesir Bandırma 42 Edirne merkez 37

Yorumlar