Kaçırılan gazeteciler serbest bırakıldı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde üç gazeteci PKK tarafından kaçırıldı. Gazetecilerin bugün serbest bırakıldığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Kaçırılan gazeteciler serbest bırakıldı

Son Haberler Logo

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Anadolu Ajansı (AA) adına haber takibi yapan 3 gazeteci, PKK'lılar tarafından kaçırıldı. Dün akşam kaçırılan gazeteciler bugün serbest bırakıldı. 

Fotoğraf makineleri ve kameralarına el konulan gazeteciler, bilinmeyen bir yerde tutuldu. 

Kaçırılan gazetecilerin Muhabir Rauf Maltaş, fotomuhabiri Onur Çoban ve kameraman Kenan Yeşilyurt olduğu belirlendi. Üç gazeteci geçen hafta Nusaybin'de görevlendirilmişti. 


Gazetecilerin PKK'ya yakın televizyon kanalından yayınlanan görüntüleri... 

Bu süre zarfında haber takibi yapan ve ilçedeki gelişmeleri izleyen gazeteciler, önceki gün çekim yaptıkları Yenişehir Mahallesi'nde PKK'lılar tarafından kaçırıldı.

"İlçede PKK'dan izin almadan çekim yaptıkları" gerekçesiyle fotoğraf makineleri ve kameralarına da el konulan gazeteciler, bilinmeyen bir yerde tutuluyordu. Kaçırılan gazetecilerle ilgili sevindiren haber bugün 12.30 sıralarında geldi. 

Teröristler, Anadolu Ajansı ekibini HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan ve ilçedeki gazetecilerin yanında serbest bıraktı. HDP Milletvekili Atalan, serbest bırakılan gazetecilerle birlikte Nusaybin Kaymakamlığı'na gitti. 

'ALÇAKÇA BİR EYLEM'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Anadolu Ajansı'nın 3 muhabirinin kaçırılmasıyla ilgili, "Mardin'de PKK'nın 3 Anadolu Ajansı muhabirini kaçırması alçakça bir eylem. Gazetecileri hedef alarak terörün gerçek yüzünü örtbas etmeye çalışıyorlar" demişti.

GAZETECİLERİN KİMLİKLERİ

Gazetecilerden Onur Çoban, 1980 Muş doğumlu. Aslen Denizlili. 

Kenal Yeşilyurt ise 1983 Gümüşhane Kelkit doğumlu. 

Kameraman Rauf Maltaş 1985 Malatya Akçadağ doğumlu. 

Yorumlar