İzmit'te '15 Temmuz Şehitleri Anıtı' yapılacak

FETÖ'nün darbe girişimine direnirken şehit olanlar için İzmit'te birbirine kenetlenmiş 15 insanı tasvir eden anıt yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
İzmit'te '15 Temmuz Şehitleri Anıtı' yapılacak
İzmit Belediyesi tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine direnirken şehit olanlar anısına "15 Temmuz Şehitleri Anıtı" yapılacak.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden vatandaşların anısını yaşatmak için önemli bir proje hazırladıklarını kaydetti.

Şehitlerin anısını yaşatmak için 15-20 gündür Türkiye'nin en önemli heykeltıraşlarıyla görüşmeler yaptıklarını belirten Doğan, "Uluslararası platformlarda önemli çalışmalara imza atan Türkiye'nin en ünlü seramik sanatçılarından Cahide Erel tarafından yapılacak heykelin yapımına yerin belirlenmesinin ardından başlayacağız." ifadesini kullandı.

Nevzat Doğan, yer tahsisi konusuyla bizzat kendisinin ilgilendiğini ve şimdilik alternatif birkaç yer üzerinde durduklarını vurgulayarak, kahraman şehitler için en uygun yeri belirleyeceklerini ve anıtı yapım çalışmalarının başlamasının ardından 3 ay içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Yapılacak 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın tasarımıyla ilgili bilgi de veren Doğan, anıtın birbirine kenetlenmiş insanları tasvir eden 15 kalın sacdan oluştuğunu belirtti.

Başkan Doğan, daha önce de darbecilere karşı koymak amacıyla gittiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde oğlu Abdullah Tayyip ile şehit olan Erol Olçok'un adını bir kültür merkezine verdiklerini anımsatarak, şunları kaydetti:

"İzmit Belediyesinin Orhan Mahallesi Gazanfer Bilge Bulvarı üzerinde yapımı devam eden parka '15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı' ismi verilerek, darbe girişimi karşısında canlarını feda edenlerin isimleri ölümsüzleştirilmişti. Cephanelik bölgesine yapılacak olan sanal gerçeklik küresi ile deprem eğitim merkezi ve müzesi kompleksine de Erol Olçok'un oğlu Abdullah Tayyip'in ismi verilecek. Şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Hem ülkemizin geleceği için bu şer odaklarıyla mücadele etmek hem de şehitlerimize olan vefa borcumuzu ödemek boynumuzun borcudur."

Yorumlar